Nieogradowany Imbryk abnegat «człowiek niedbający o swój wygląd, o swoje korzyści» Zawsze myślałem, że abnegat tyczy się tylko wyglądu zewnętrznego. Ikoniczny przykład Adam Michnik odbierający order u prezydenta w Crocsach. Z drugiego obozu Jarosław Kaczyński w dwóch różnych butach w Sejmie.
Colemanka leto azagoth Czym mamy handlować? https://slang.pl/handluj-z-tym/ “nawet z tym nie handluj” to wzmocniona wersja tego slangu. W życiu bym nie przetłumaczyła deal with it na handluj z tym, a co za tym idzie nie domyśliłabym się do to znaczy handluj z tym 😉 Deal with it w mojej wolnej interpretacji to raczej cos na kształt bierz to na klatę, zmierz się z tym (chcesz czy nie chcesz, rodzaj rozkazu). Dzięki Letosławie za podprowadzenie za rączkę.
Colemanka Imbryk Z Ciebie to jednak boomerka jak ta lala. No ba Baryłeczko. Niedawno stuknął mi kolejny roczek. Tak sobie wyobrażałam ostatnio ze się nie starzejemy i na zlocie nie wiadomo kto jest kto, bo wszyscy mamy po 25 😉 Pamiętasz ten obrazek? 2:30 ‘’Pozwól ze przedstawię: moją teściową, zonę i córkę’’
Imbryk Ola Psze pana Admina, odwarn’uje już pan Jasnego 🙈 Na pewno zdążył już przemysleć swoje zachowanie. No normalnie pszeczkole! Zero powagi czy refleksji
Cortazar Nieogradowany Beka stypa Beka - nieładnie Odbiło mu się kilka razy - ładnie Stypa - impreza, na której solenizant jako jedyny nie pije i nie tańczy. 😃
Cortazar @Baelish Przecież on już jest na tym zdjęciu, cała gęba umaćkana nutellą i chyba się szykuje do mieszania w tym kotle. 😃
Imbryk Do kąta! = Do rogu pokoju! Kąt prosty = kąt mający 90 stopni Konto = takie coś co tam się trzyma np. pisiąt groszy Karta debetowa do konta może być.
Imbryk Nie deprawój dobrego faceta - źle Nie deprawuj dobrego faceta - dobrze Czasowniki we wszelkich odmianach, które się kończą na “-uje” - się nie kreskuje.
Imbryk Słownik języka polskiego PWN dychotomia «podział jakiejś całości na dwie różniące się zasadniczo części; też: ta różnica» • dychotomiczny • dychotomiczność Za WIktionary: (gr. dichotomos – przecięty na dwie części) Za Wikipedią: https://pl.wikipedia.org/wiki/Dychotomia_my%C5%9Blenia
Nieogradowany Imbryk poszetka «chusteczka wkładana do górnej kieszeni w marynarce» Wkładana do brustaszy. W odróżnieniu od butonierki, do której wkłada się kwiatki.
Imbryk żądać - dobrze rządać - źle żądzić - źle rządzić - dobrze brąchać - dobrze - fikać, marudzić, mieć wąty, sapać, zrzędzić, rzucać się o coś