Szarak Gdyby Donald Tusk miał poglądy Erdogana i awanturował się z każdym, to już byłby wielkim Polakiem, prawda?
Pytam o konkrety a nie o Turków. Erdogan właśnie realizuje swoje strategiczne cele w jednym z najważniejszych punktów na mapie geopolitycznej świata, wypierdalając z tamtego regionu mocarstwo atomowe a Tusk był i jest zwykłym unijnym popychadłem czym ówczesny szef UE Juncker dawał wyraz wielokrtonie
Pytam raz jeszcze, ile konkretów ze stu zostało zrealizowanych w 100 dni tak jak obiecał Donald Tusk?
Idź teraz do Urzędu Skarbowego i oddaj 10% sumy po terminie który urząd Ci wyznaczył. Zobaczysz efekty 🙂
Skoro premier rządu obiecał że coś zrealizuje w danym okresie i nie spełnił tego, to znaczy że Ciebie oszukał, proste i logiczne. Lubisz jak Cię inni oszukują?
Szarak A co do rozliczeń - gdyby zamknęli PiS do więzienia, nagle byłby krzyk bo państwo totalitarne i ,Tfusk" zamyka
Bo nie ma dowodów. Łykacie teatr Donalda jak pelikany. Co mnie obchodzi pierdolenie kogoś kiedy wsadzam do pierdla przestępców?
Jeśli takich nie wsadzam, to albo nie mam dowodów, albo nie mam siły by ich posadzić, albo okłamałem swoich wyborców, proste jak budowa cepa
To teraz na koniec kilka szczegółów rządów PO/PiS na przestrzeni lat:
Jesteśmy zadłużeni na kilka pokoleń do przodu
Płacimy horrendalne odsetki od długu, nie wspominając nawet o spłacie kapitału
Nie mamy praktycznie własnych banków, mediów, przemysłu, handlu
Mamy za to rozdmuchany socjał, jeden z najbardziej skomplikowanych systemów podatkowych w Europie
Opresyjny fiskalizm, etatyzm, biegunkę legislacyjną, przeżarte marksizmem uniwersytety produkujące ludzi wykształconych ponad swoje możliwości
Zapaść demograficzną
Piramida finansowa zwana systemem emerytalnym
Nasza Armia Terakotowa, przy całym szacunku do polskiego munduru, jest armią jednorazowego użytku. Nie mamy obrony przeciwlotniczej, obrony cywilnej, rezerw, przemysłu obronnego, niezależnego od hegemona systemu dowodzenia, co zrobiliśmy przez 1000 dni konfliktu na Ukrainie, by wzmocnić i dojebać polska armię po uszy?
Unia zarzyna naszą gospodarkę, energetykę i konkurencyjność klimatycznymi haraczami, regulacjami, dyrektywami, ograniczeniami
Gwoździem do trumny będzie ewentualne wprowadzenie euro i/lub masowy import inżynierów z Afryki i Bliskiego Wschodu
A Polacy cieszą się, że mogą jeździć na wakacje bez paszportu albo do Bauera na szparagi, głosując na te same partię od lat i broniąc złodziei
Moja była księgowa, której nie starczało do pierwszego, jeździła do Warszawy na protesty by wypuścić milionerów Wasika i Kamińskiego, przecież to kurwa ręce opadają