Pandora zawsze ze skrajnosci w skrajnosc u ciebie
No ale to tylko przykład, oczywiście skrajny.
Ale taka jest prawda, ludzie bez opcji zawsze są wykorzystywani czy to na rynku pracy czy to w związku.
Świat to nie jest słodko-pierdząca kraina tęczowych stworków i kucyków pony a ludzie niczym w swej naturze nie odbiegają od świata zwierząt. Oczywiście nie jest to prawda miła dla twojego ucha i emocji dlatego to negujesz.
No widzisz a jednak się da co? :>
Większość ludzi jest w miejscu w którym jest NA WŁASNE ŻYCZENIE, ponieważ łatwo jest narzekać i tkwić w gównianej strefie komfortu. Pierdolić wymówki w stylu “nie mam kasy na przeprowadzkę, nie mogę zmienić branży blablabla”
Ja tekiego pierdolenie najzwyczajniej w świecie nie kupuje bo potrafię patrzeć na świat bez emocji, czego Ty nie zrozumiesz, nie mam o to do Ciebie pretensji, twoja wizja miej ją jaką chcesz.
Pandora Jak zwykle. Wszystko zwal na płeć
No ale kiedy ty jesteś typową kobietą.
Twoja narracja p.t. “nie oceniajmy”, “każdy przypadek jest inny”, “nic nie jest czarno białe”.
Przecież to jest narracja z 80% przedstawicieli samicy gatunku homo sapiens. Jest to infantylne i naiwne podejście (tak oceniam to!! XD i co, i gówno), życie wśród ludzi to taka dżungla level easy.
Co ja na to poradzę, ze tak jest? Ja tylko stwierdzam fakt.
To już chyba na tyle, nie ma dalej o co piany bić.