Imbryk Manowar Battle Hymn Crown and the Ring kilka wersji live, np. ta Pisk gitar po refrenie “Warriors of the world”
Imbryk azagoth Spróbuj nie machać głową przy “Warriors…” 😁 Były robione takie testy. Gościu próbował nie machać przy metalu, wytrzymał chyba 9 utworów ale na 10 poległ.
Imbryk Cała czysciutka gitara w “Under the bridge” RHCP Chwyty pierwsze z brzegu: https://tabs.ultimate-guitar.com/tab/red-hot-chili-peppers/under-the-bridge-chords-44981
azagoth A co Ci się w nim tak bardzo podoba? Bo według mnie jest dosyć proste - trochę reverb, trochę flanger/chorus + tremolo i voila.
Imbryk azagoth A co Ci się w nim tak bardzo podoba? Przytłumione bzyczące brzmienie. azagoth trochę reverb, trochę flanger/chorus + tremolo i voila Dla mnie to też kiedyś będzie takie proste. Nie wiem czym gdzie kręcić żeby był słyszalny taki efekt. Kwestia praktyki.
Imbryk Klasyka, słowa kluczowe Simon Garfunkel Robinson, nie wiem czy już wrzucałem. Niby proste a jednak niekoniecznie.
Imbryk Rod Stewart - w sumie wiele jego piosenek jest warte grania. Puszczam tutaj “Killing of Georgie” - chyba pierwszy raz od 35 lat wsłuchałem się w tekst i tam jest coś o geju i generalnie o życiu itd. Nieważna treść, muzyka świetna, trzeba grać. Szczególnie część 2 - od minuty 4:30, dźwięki organów Hammonda i gitary, skrzypiec i innych instrumentów. Mmmm. Aż jeszcze przyjemniej się żyje.
Imbryk W Golden Brown słyszę wyraźnie klawesyn. Fascynuje mnie i nie wiem jak to zagrać i na czym. Dobra, edit. Trochę poszperałem i na gitarze gra się to tak: Solo Klawesyn! Mówiłem, że klawesyn! Rytm tego czegoś: I trochę analizy Musikpolizei: