Szarak W dupie mam tą kolej xD
Czyli nie liczą się argumenty, ok.
Szarak Nie muszą mieć kolei skoro mają tak rozwiniety transport powietrzny
Który jest średnio 10x droższy niż morski. Tak jakby pisałem algorytmy które to wyliczały i zlecały kontenery lotnicze i morskie.. A no i CO2 😉
Szarak Dlaczego o tym nie napiszesz? Udajesz, że nie wiesz? Ma ktoś lepszy na świecie? NIE. Tyle.
🤷♂️

https://www.iata.org/en/iata-repository/publications/economic-reports/air-cargo-market-analysis/
Szarak Ta no, Europa się nie rozwija bo geje chodzo ulicami xD
Nie to co w Chinach potężni przywódcy molestujący swoje przełożone - to są prawdziwi mężczyźni!
Popatrzcie na mordy szojgu, gierasimowa czy putina a na von der layen czy bidena - kurla samce alfa przeciwko beciakom!
Beka
Jeśli chciałbyś kiedyś zrozumieć co to jest populizm, powyżej masz przykład. Wykręcanie argumentu do absurdu i wyśmiewanie innych możliwości. Klasyczna manipulacja.
Szarak Ilu miliarderów z zachodu uciekło do Chin czy Rosji aktualnie?
A po co mają uciekać skoro jest nadal tyle destynacji offshore do ukrycia pieniędzy w rozbudowanych strukturach trustów i spółek?
Szarak hipokrycki sposób przypisujesz zachodowi największy zamordyzm
Napisz coś na gejów na twitterze mieszkając w UK, czas reakcji od 5 do 15 minut i masz policję pod domem, która najpewniej cię aresztuje i pójdziesz siedzieć za hate crime. Zadzwoń tak jak ja, że 7 dzikusów biega mi pod oknem z maczetami - czas reakcji 14h.
Ty wiesz lepiej 🙃
Szarak No może praw żadnych, ale co tam
Jesteś tak naiwny…
Szarak Naogladasz się szurstwa i debili i potem masz zakrzywiona rzeczywistość
Jedynym szurem aktualnie na tym forum jesteś ty 🤷♂️
Szarak Jeśli się słucha debili, że uuu chiny potężne już po zachodzie i inne bzdury to skutki wiadomo jakie są.
Dopuszczasz istnienia więcej niż jednej wersji danej informacji?
Np z polskiego podwórka, TVP kłamie dla PIS, TVN dla PO a Polsat udaje że jest po środku.
Często podają tę samą informację jednak jej wydźwięk różni się diametralnie 🙂
Więc zrozum, że żeby wyrobić sobie opinię na jakikolwiek temat trzeba przeanalizować wszystkie możliwości, a nie tylko te, które Ci podchodzą.
Szarak O zbrodniarzy który miał całą armię zbrodniarzy którzy zabijali ludzi niewinnych po kolei.
Za pieniądze USA dodaj, z ich błogosławieństwem.
https://foreignpolicy.com/2013/08/26/exclusive-cia-files-prove-america-helped-saddam-as-he-gassed-iran/
Szarak A wiesz, że dzięki temu Pl umorzono część długów?
Ale wiesz, że Polska wzięła udział w aktywnym ataku na państwo trzecie? Pytał Cię ktoś o zdanie? Mnie nie.
Czemu teraz szurze hurr durr krzyczysz na Rosję że najechała Ukrainę? Nam z UK, Francją i USA było wolno?
Przecież Rosja też chciała zaprowadzić demokrację i oswobodzić ludzi z reżimu kijowskiego - to sarkazm jak byś nie skumał 😉
Masz strasznie wypaczoną optykę.
Szarak Po prostu żenua, jak ktoś próbuje zachodowi tak za wszelką cenę przepisywać wszystko co najgorsze
Żenua to bezkrytycznie uważać zachód za święty.
Szarak Zachód jest dobry w stosunku do krajów wschodnich. Koniec i kropka.
Za darmo, nic z tego nie mają. Z dobroci kurwa serca. 🤦♂️
Szarak Poziom życia ludzi, szczęście ludzi, prawo, nauki - wszystko to płynie z zachodu.
Poziom życia się sukcesywnie obniża dzięki inflacji i stagnacji w krajach całego zachodu 🙂
Szarak Ludzie na zachodzie są szczęśliwi i żyją dobrze. Po prostu.
Zwłaszcza Ci, którzy mają surplus najeźdźców z Afryki.
Szarak Jeśli ktoś twierdzi, że zachód bardziej kłamie, niż wschód to jest debilem.

Szarak Na zachodzie praktycznie wszystko jest przejrzyste. Potrafia rozmawiać o problemach, komunikować to społeczeństwu a na wschodzie tego nie ma.
Europejski parlament jest tego świetnym przykładem. Pchanie regulacji w gardła bo tak, łapóweczki poszły hajs się musi zgadzać.
Szarak Na wschodzie jest cały czas kłamanie o wszystkim. O swoje potędze szczególnie
A na zachodzie nie 🤣
Zakończyłem z Tobą dyskusję bo nie jesteś partnerem do takowej, nie odpisuj mi 🙂