Szarak Żeby uchodzić za inteligentnego wystarczy się dostosować.
O jak ładnie zaorałeś system edukacji. Robić pod linijkę, tak jak wszyscy robią, wtedy dostaniesz dyplom którym możesz się chwalić i uważać że wyżej srasz niż dupę masz…
Wykształcenie nie ma nic wspólnego z inteligencją. A osobę inteligentną poznać po tym, że potrafi poddać w wątpliwość i zakwestionować swoje poglądy.
Prosty przykład: inteligentny manager zatrudnia ludzi mądrzejszych od siebie (bo może się od nich czegoś nauczyć), wykształcony mało inteligentny manager będzie zatrudniał ludzi głupszych od siebie (obawiając się o swoją pozycję).
Szarak On to tam pewnie Ukrainę by oddał, ale z drugiej strony jakiegoś formalnego sojuszu USA z Ukrainą nie ma.
Wiadomo, powiedział to wprost, zmusił by Zelenskiego do ustępstw. Skończyło by się zapewne na Rosji przejmującej tereny na których i tak już jest, w zamian dostali by pokój. Na pewno Fiutin nie zgodził by się na dołączenie Ukrainy do NATO - bo to dosłownie kilka dni po takiej nierozsądnej wypowiedzi Kamali ruski wjechali czołgami. Chętnie bym tę wypowiedź znalazł ale tak zamiecionego klipu z netu jeszcze nie widziałem.
Szarak Trzeba na to patrzeć z perspektywy obywatela USA w zasadzie też - on może mieć inną wizję na ten kawałek świata.
Przeciętny obywatel USA nie ma pojęcia gdzie jest Ukraina, gdzie jest Rosja, gdzie jest Polska, gdzie jest Rumunia czy Bułgaria. Przeciętny obywatel nie chce by ich synowie ginęli na obcej ziemi by grac fiutinowi na nosie.
Szarak Trumpa też trochę staram się zrozumieć chodź nie przepadam za nim.
Ja go nie lubię, kilka jego decyzji było dla mnie kompletnie irracjonalnych. Ale za jego rządów Putin siedział na dupie a Korea północna nie wystrzeliwała rakiet przelatujących nad Japonią.