Rozwiany W mojej opinii na pierwszy rosyjski atak pójdą kraje bałtyckie.
Ale czym 🤣
Zbombardują i co, kto tam pójdzie “zdobywać” jak nawet w większości pustych połaci ukrainy nie potrafią zająć 🙂
Themotha Dzisiejsza decyzja Bidena to klasyczne nasranie Trumpowi i jego administracji na dywan.
Otóż to.
Szarak Bo jeśli będzie pokój na Ukrainie a Rosja zachowa to co zajęła to będzie to widoczna porażka Putina.
Tak czy inaczej, jestem pewien, że każdą herbatę jaką mu zrobią pije najpierw ktoś inny 😉
Themotha Ja studziłem optymizm i pisałem od razu że Ukraina nie wygra tej wojny
Nie było nawet takiej szansy, bez zachodnich wojsk na ukrainskiej ziemi tam się nie da wygrać, nie ma czym.
Da się to co dokładnie się dzieje - okopanie na pozycjach i napierdalanie dronami i rakietami.
Themotha Bo Zełenski od zawsze mówi ze nie ma mowy o żadnych negocjacjach, a tu będzie musiał pewnie siadać do stołu i oddać część Ukrainy.
On dużo mówi, rzadko cokolwiek z tego wynika.
Themotha Putin na bank obiecał coś Kimowi w zamian za żołnierzy
Może jakieś bombki walizkowe.
Themotha Plusem dla NATO jest fakt że powiększył się sojusz o Szwecje i Finlandie, więc to wyklucza pogłoski o rozwiązaniu tej organizacji
Jedyne co dobrego z tego wyszło, Bałtyk stał się de-facto morzem wewnętrznym sojuszu.
grazyna Nieważne co chce Trump, Biden czy zielony ludzik. Na rokowania pokojowe musiałaby zgodzić się Rosja, a tego teraz nie zrobi, bo nie ma z kim negocjować.
Ależ oczywiście, że jest. Ten kto płaci ten decyduje, nawet ichniejszy TK będzie musiał wziąć w głębokie gardło jak Trump z Putinem zbiją piątkę.
Odkąd kraje NATO wysyłają Ukrainie broń, ta przestała mieć cokolwiek do gadania. W przeciwnym wypadku kraj już przestał by istnieć i odrodził by się jako nowa republika zależna albo wprost przyłączona do terytorium Rosji.
Themotha Putin został przecież wybrany demokratycznie na legalu, to ma prawo wymagać tego samego u innych xD