azagoth gra kartą ofiary za każdym razem, gdy pojawia się spór
Piękny klasyk, mój ulubiony. Dodaj do tego często krokodyle łzy.
azagoth zaprzeczanie rzeczom, które wyraźnie powiedziała lub zrobiła w przeszłości, przez co zaczynasz kwestionować swoją pamięć i zdrowie psychiczne
Na tę ewentualność mam w domu kamery nagrywające dobrze dźwięk (nawet z pomieszczeń, w których ich nie ma), jak się wypiera to pytam czy mam przewinąć… 🤣
Jak łatwo zgadliście, u mnie się nikt nie wypiera 😉
azagoth ciągłe wpędzanie w poczucie winy i sprawianie, że masz wrażenie, iż zawsze się mylisz
To generalnie proste do odbicia jeśli masz jakąś elementarną asertywność. Ja przyznaje rację i jak się z tym nie zgodzi to obnażam że nie zgadza się sama ze sobą.
azagoth jej potrzeby są zawsze na pierwszym miejscu, podczas gdy twoje są odkładane na dalszy plan lub pomijane zupełnie
Jak wyżej, po prostu wystarczy być konsekwentnym i stosować lustro. Nie traktuj kobiety lepiej/gorzej niż ona traktuje Ciebie.
azagoth zwracanie przeciwko mężczyźnie jego przyjaciół i rodziny lub próba izolacji od nich
To w sumie dobry test na przyjaciół/rodzinę
Meg4tron Kiedyś chyba tutaj o tym wspomniałem, ale spróbujcie na próbę jak dojdzie do jakiejś kłótni z kobietą stosować ich metody.
Nie próbujcie tłumaczyć logicznie, macie po prostu nie działać jak zwykle czyli jak facet.
I co to ma osiągnąć prócz eskalacją, w której nikt nie ma pojęcia o co chodzi? Tylko w przeciwieństwie do Ciebie ona i tak w swojej głowie “wygra” tę konfrontację.
Sposobem na granie z nieracjonalnym przeciwnikiem nie jest granie w grę na jego/jej zasadach.
Wprost PRZECIWNIE. Nie uczestniczysz w tym lub wymuszasz granie w Twoją grę.
Meg4tron Ja próbowałem kobiecych metod na innych kobietach i ich miny są bezcenne gdy nie wiedzą co powiedzieć xD
W drobnych manipulacjach to może fajnie działać, ale na pewno nie w sytuacji w której ona robi ci już pełnowymiarową jazdę i argumenty nie mają najmniejszego znaczenia.