Po badaniu i uczestniczeniu w rynku kryptowalut od wielu lat, zauważyłem (jak inni “gracze” typu Konieczny czy Jarzombek), że aktualnie zbliżający się okres, może zasadnicza hossa, może bycze, a może dopiero próg przed wykopaniem BTC w kosmos, z pewnością będzie inny niż poprzednie cykle.
Inność na rynku kryptowalut bierze się przede wszystkim z typu inwestorów jaki dołącza do rynku. Młodzi, którzy nie do końca stawiają na rozwagę, wiedzę i podejmowanie decyzji w oparciu o przeprowadzone badania, wrzucają mniejsze/większe portfele w memCoiny i altcoiny różnej maści.
Aktualnie stworzenie memCoina, który może za chwile przynieść milionowe lub miliardowe zyski to kwestia wydania kilkudziesięciu złotych. Takich memCoinów powstają tysiące dziennie. Ostatnimi przykładami młodych coinów sa PEPE (2023) czy ACT, PNUT i WIF, które mają niespełna miesiąc, a znalazły się na giełdzie Binance i przebiły dolara co daje niewyobrażalny zarobek.
W przypadku dużej grupy ludzi, która byłaby gotowa zainwestować kilkaset złotych daje niesamowitą możliwość wybicia się i zdobycia majątku.
Koncepcja…
Pomyślałem, że można w kilku miejscach skrzyknąć kilka takich grup i wybić coina nawet do giełdy Binance.
Aktualnie najłatwiejszym sposobem stworzenia coina jest utworzenie tokenu na Solanie np. przez stronę pump.fun, skąd pochodzą wspomniane wyżej memCoiny.
Stworzyłem jeden taki token, do niczego nie chcę bezpośrednio nakłaniać i namawiać. Wrzucam to jako propozycję:
https://pump.fun/coin/BrHyKqM7BPCf3CmGQU9DmC4KnLRheyA7CQNGTvBjpump
Jeżeli chodzi o możliwości zarobku to koloruję się to następującymi barwami:
Aktualnie wartość jednego tokena to: 0.0000000287
przy Market cap: $6284,297
W przypadku gdy kupuje się losowe memCoiny nie ma szansy powodzenia lub jest ona bliska 0. Jednak gdy duża grupa ludzi zdecyduje się na jeden token, nasze szanse wzrastają wykładniczo przy każdym inwestorze doręczającym do zakupu.