Rozwiany Mój mokry sen - Braun jako prezydent
Wyobraź sobie konsternację jaką cały mainstream by miał, żeby go zaprosić na wywiad. Od dawna był na cenzurowanym ale po popełnieniu największej możliwej zbrodni w Polin, zgaszeniu chanukowych świec wydano na nim wyrok śmierci medialnej. XD
Themotha Ale się Grześ wkurwił za to że Memcen spychał go w kąt. Albo w kuluarach słyszał o fuzji z PiSem, więc w ramach rewanżu odpalił bombe xD
Z tego co wywnioskowałem z wywiadów, w których raczej między wierszami i w okrojonym zakresie coś tam uchylił to już dawno z konfą nie po drodze miał, bo decyzje zamiast być podejmowane na radzie liderów były przynoszone w teczkach.
Themotha Pierwszym wielkim błędem tej formacji było zatrudnienie Wiplera, potem już poszło
Wipler podobno to polityczne guru Mentzena, możliwe, że w cieniu był za nim od początku.
Themotha Tak czy siak to początek końca Konfederacji. Zostanie grupa oddanych przy Bosaku i Mentzenie która nie przekroczy progu wyborczego. Ewentualnie zostaną rozbici i wchłonięci przez PiS czy KO za stołki. A szkoda, bo szli w górę.
Zobaczymy, kuriozalnie może to się odbyć z korzyściami dla obu stron, o czym pisałem wyżej i wspomniał o tym @Nieidealny. Tak zwane kuce i inni korwiniści zaczęli odpływać od konfy przez jej przesuwanie się w stronę centrum, natomiast zdobywanie centrum było utrudnione przez “skrajną prawicę” Brauna.
Ja stawiam, że Mentzen długofalowo nie straci, natomiast Braun w zależności od tego ilu i jakich kandydatów będzie może liczyć na 1-4%.
Nieidealny To wykluczone nie jest ale pis też był kiedyś planktonem…
Wszystko jest możliwe, moim zdaniem takie Hołownie(i tym podobne stwory) były bardzo mało cierpliwe, dostały z mainstreamu dużego boosta i weszli w to bajoro w sandałach. Konfa i ta strona bardziej prawicowa pracuję w polityce od lat i myślę, że mogą mieć więcej cierpliwości i nie pójść jak tamci po stołki i apanaże dla jednej kadencji na byle jakich warunkach.
Finalnie może być różnie kasa, władza itp. mocno kusi.
Nieidealny A wracając do wyborów, w drugiej turze każdy tylko nie Trzasku, no chyba że wybór będzie między nim a Hołownią - wtedy oficjalnie odmawiam uczestniczyć w tym cyrku.
Co jeżeli wyjdzie wariant rumuński?

Trzasku u Nawrocki lecą w dół w sondażach, które zamawiają ICH partie.
Rośnie słupek niezdecydowanych/inny kandydat.
Te wybory w przeciwieństwie do poprzednich mogą być ciekawe, w sensie będzie więcej wyrównanych słupków.

To i tak teatr dla gojów.
Kto chanukowe harce akceptuje w sejmie od razu widać.
Na koniec trochę humoru. XD