Szmaragdowa Bardziej obawiam się tego co się może stać później
Podziel się proszę z nami jakie wizje następstw takiej rozmowy widzisz?
Szmaragdowa Ale to on nie chce seksu, dlaczego to ja mam inicjować?
Bo ty chcesz seksu?
Czy czegoś nie zrozumiałem, bo odniosłem wrażenie, że przyszłaś spytać dlaczego chłop Cie nie chce chędożyć.. Tak jakby do tej aktywności potrzeba więcej niż jednej osoby więc albo będzie nią twój mąż albo progresywnie i nowocześnie - kochanek.
Szmaragdowa Źle się czuję że zamiast mi to on woli poświęcać czas grom w które gra z jakimiś kolegami z internetu
O czyli dochodzimy powoli do czegoś. Nie chodzi o to, że gra z kolegami tylko o to, że czujesz się (słusznie bądź nie) zaniedbana przez niego. Odwrócę zatem pytanie - jak ty dbasz o męża na co dzień?
Szmaragdowa Odkładaliśmy to na później ciągle bo zawsze coś stawało na drodze, a teraz już sama mnie wiem
Wiesz doskonale, wygodnie unikać niewygodnych tematów.
Szmaragdowa Ale ja nie wiem na kogo później mogę trafić , zresztą trochę szkoda tych lat razem
Czyli rozważałaś taką możliwość.
Szmaragdowa No właśnie tego konfliktu się boje bo tak jak pisałem wyżej JAL, nie wiem jak to się może skończyć
Dobrze odniosę się teraz do całości.
Czy wiesz jaki jest nadrzędny cel małżeństwa i po co w ogóle zostało ono stworzone? Posiadanie dzieci.
Czy istnieją jakieś zdrowotne przyczyny dla, których jeszcze dzieci nie macie?
Bo aktualnie jedyne co można wywnioskować o waszym związku to fakt, że jesteście dla siebie współlokatorami, motylki zdechły, on woli się zajmować grami zamiast spędzać czas z dzieckiem gdybyście je mieli, ty z kolei szukasz winy wszędzie tylko nie w sobie.
Do związku wchodzą dwie osoby. Jeśli macie na rachunki, on cię nie napierdala i wynosi śmieci - to nie koniecznie TYLKO jego wina.
Dobrą wiadomością jest to, że szukasz przyczyny ale odrobina świadomej refleksji nad sobą w tym związku, swoim zachowaniem i wami jako całości była by mocno wskazana.
Pamiętaj, że opieramy się tylko na informacjach, które nam dałaś..
Co napisał by o waszym związku Twój mąż?