Żeby nie robić offtopu, skoczymy tu. XD
Johnny Nie została, ale dzięki Polskiemu Ładowi została odebrana możliwość odliczania większości kosztów od przychodu - w efekcie bardziej opłacalne było dla mnie przejście na ryczałt.
Rozwiniesz trochę?
Zgadzam się w całej rozciągłości co do twojej oceny Brauna.
Wybrał sobie taka fanatyczną nisze, jego sprawa, dla mnie jego WYZNAWCY są betonem pokroju moherów. To jest jakaś sekta, ale ok ich prawo, takie uroki demokracji. Chociaż wiem, że wiele osób zagłosowało na niego ze względu na wkurw na politykę poprzednich rządów wobec UE i Ukrainy, która jest skrajnie uległa.
Johnny No i to fanatyk religijny - a mi religijność jest obca.
Mi też, chociaż rozumiem wkurw ludzi, którzy wrzucili na niego głos jako sprzeciw wobec przesuwania się wszystkiego na lewo i polityki powyżej.
Johnny No jasne, że tak - Ty wpadasz w drugi próg podatkowy, a 32% to już mocna penetracja analna.
Może następnym razem chociaż naplują. XD
Johnny Debata z Bartoszewiczem u Jaruzelskiej obnażyła jego kompletną ignorancję w zakresie ekonomii - nie był w stanie wyjść poza powtarzanie utartych frazesów o deregulacji i likwidacji PIT, CIT i ZUS.
O a to ciekawy temat, tez oglądałem tą debatę i moim zdaniem Bartoszewicz go rozgniótł merytorycznie.
W w oczach internetowej społeczności, gdzie Braun ma dużo aktywnych fanatyków wyglądało to zgoła odwrotnie.
Bartoszewicz był wyśmiewany za lotniskowce czy inne “megalomańskie” pomysły. Moim zdaniem wiele z jego pomysłów jest warte dyskusji, a my Polacy jesteśmy ambitnym i dumnym narodem, któremu wtłoczono do głowy jakieś umiłowanie małości.
Rządzą nami miernoty, które tylko czekają, żeby pokazać brzuszek i uległość jak cziłala (Hołownia), odnoszę, ze dla nich załatwienie jakiegokolwiek, nawet małego polskiego interesu jest abstrakcją.
Smutne jest to dla mnie, ze nasz naród wybiera sobie takie elity, widzę na co dzień masę ambitnych, zdolnych i przedsiębiorczych ludzi, zachodzę w głowę jak z takiego narodu wyszła taka “elita”.
Potem odpalam filmik, gdzie osoby 60+ z obu barykad opluwają się jadem i są agresywni w imię sztandaru partii która ich jebie od 30 lat i się przestaję dziwić. 😃
Johnny No ja sam dokonuję sobie rozliczeń - pracownicy też by przecież mogli
Oj nie wiem, ustawa o PIT ma w chwili obecnej 435 stron, poza tym nie mają takiego obowiązku, z resztą jak już wcześniej napisałem nie bez powodu.
Dla przeciętnego człowieka zatrudnionego na etacie jest ona nie do strawienia.