Baelish Pewnie kwestia bańki, ale teraz niby pracuję w firmie uznawanej za markę premium, a też nie widze tej ludzkiej pomocy i chęci współpracy.
Bo z ludżmi to ciężko, szczególnie ostatnio. Ciekawe jakby przyszło bank opierniczyć, pobili się na etapie planowania i sprzedali na psy 🤣🤣🤣Teraz takie rzeczy nie przejdą, to jak kraść z niemcami w niemczech, no nie ma chooja z nimi coś skroić.
Nieidealny Ludzie unikają odpowiedzialności i zrzucają problem na “państwo”, a państwo złoi w podatkach, roztrwoni, a problem jak był tak będzie.
Teraz z tego wychodzą czasami śmieszne ,czasami tragiczne rzeczy, kiedy ludzie przerzucają się tak odpowiedzialnością.Niesety państwo za mocno wjechało do życia. A ludzie? Ludzie wyjdą z pociągu, kiedy się ktoś krztusi i będą stali na peronie w oczekiwaniu na karetkę. No a manewry Heimlicha?
Nieidealny Wzdycham do czasów gdy w internecie ludzie byli inteligentni, bo tylko tacy mieli wtedy dostęp do komputera i było ich stać na dialup.
Czyli czasy kiedy sobie wszedłem w takie społeczności i ku mojemu WIELKIEMU ZDZIWIENIU okazało się że INTERNET nie składa się z psycholi ,pedofili (niepotrzebne skreślić) itp.
A LUDZI INTELIGENTNYCH, którzy przerastali mnie na każdym kroku, pierwsze kobiety ,z którymi się ustawiałem na spotkania z neta to były właśnie PANIE od INFORMATYKI . Z takimi ludźmi czy obcować czy rozmawiać to + 10 do ineligencji 😉
Nieidealny Jesteśmy w dobrych czasach, które stworzyły słabych mężczyzn. Zbliżamy się nieuchronnie do złych czasów.
Rozumiem, boję się. No trudno.
Nieidealny Do tego jest sporo powodów. Społeczeństwo jako całość substytuuje sobie rodzinę państwem/pracą/psieckiem.
Czasami jak czytam o rodzinie jak się ludzie wypowiadają, a tak naprawdę cieszą się z jej rozpadu, braku spotkań to… to nie jest dobre.
Do pewnego momentu tak, masz tego dość, ale przychodzi czas, że bardzo potrzebujesz tych barw. BARW SWOJEGO PLEMIENIA.
Najgorzej,kiedy go nie ma. To jak gdyby nigdy się nie narodzić. Tylko PLEMIĘ TEŻ CI MUSI POMAGAĆ.
Nieidealny A zasada jest prosta i od wieków nie zmienna - pieniądze lubią ciszę.
Otwieramy Belentines…
Nieidealny moje pokolenie często nawet nie zdaje sobie sprawy DLACZEGO zazdrości sąsiadowi zamiast mu gratulować.
Albo pomyśleć co takiego zrobił i co JA powinienem zrobić by też odmienić swój los w dobrym kierunku.
Nieidealny Ale to jest świetna informacja, jeśli umiesz ją dostrzec. Jeśli ktoś nie słucha co masz do powiedzenia, mówi równo z Tobą itd. - to po prostu ma cie w chuju, wiec tracisz czas.
Jeśli tracisz 10 minut swojego czasu - to po 2 minucie to TWOJA wina.
Tak zgadzam się ,tylko stosując tę zasadę praktycznie ,to zostajemy sami w pustych ścianach.
Nieidealny Dawniej debata społeczna odbywała się na jakimś poziomie. Tak samo dawniej ludzie samolotami latali w garniturach,
Dawniej to były zasady ,mocne zasady i kultura ,z ludzie nie popierniczali w laczkach z futerkiem na randki. Kobiety kusiły na ulicach polskich miast….że aż uczniowie zgłaszali,że się nie można się na lekcji skupić.
A ja protestowałem,że trzeba żeby się tak ubierały ,bo to trening wstrzemięźliwośći niby .No Dobra po prostu zajebiste widoki były, bez botoksu silkonu itp.
Ja uważam ,że poztywne rzeczy przetrwają próbę czasu.