Ja tylko tak nieśmiało wrzucę tu historię Pana Krzysztofa, któremu ukraincy prawie odcieli rękę, tylko dlatego, że miał patriotyczny tatuaż. Zdarzenie z 06 września 2025. Tu opowiada swoją historię, na uwagę zasługuje fragment, gdzie mówi, że nasi (jakże odważni i solidarni) rodacy, siedzieli w ciężarówkach i nie zrobili nic, żeby gościowi pomóc, atakowanemu przez ukraińców. Ukraińcy są lepiej zorganizowani i bardziej się trzymają razem niż Polacy.
Ruszyła zbiórka na tego człowieka. Zachęcam do wsparcia na pomagam.pl.
Ze swej strony zauważę, że ruszyła też zbiórka na dzieci pilota, który sam się zabił. Proszę sobie porównać obie kwoty.
Żona pilota lekarka, Rodzina żołnierza dostaje odprawę pośmiertną w wysokości 6 krotności jego żołdu z wszystkimi dodatkami, czyli w przypadku majora lotnictwa to będzie 70 - 80 k. Do tego rekompensata za zaległy urlop za okres 3 ostatnich lat, jeśli nie wykorzystał.
Dostają zasiłek pogrzebowy, normalni ludzie dostają 4k, a rodzina żołnierza zawodowego dostaje pięciokrotność minimalnego uposażenia żołnierza zawodowego czyli jakieś 31 500 (jeśli sami chcą organizować i pokrywają koszty pogrzebu)/ lub wszystkie koszty pokrywane są przez skarb państwa (jeśli wojsko organizuje).
Do tego wojskowa renta rodzinna na dzieci 2193 miesięcznie do skończenia 18 roku życia.
Do tego odprawa mieszkaniowa jak przysługiwałaby żołnierzowi za życia, miał 2 dzieci i żonę, czyli 416k (według kalkulatora Agencji Mienia Wojskowego).
Na cholere im jeszcze ta zbiorka??? I polaczki debile wpłacają. Codziennie zdarzają się tragedie ale durnie wolą płacić tym, którzy forse już mają. I wsparcie medialne. A ludzie którzy faktycznie potrzebują pomocy - kij z nimi.
Ten cały slab sympatyzował z tvn i wygląda mi na takiego co to mieszka w wilanowie (tak, wiem ze byl z Poznania, mowie tu o typie czlowieka) i brzydzi sie sklepem Dino i robi zakupy tylko w Lidlu.
Może się mylę, ale
Po co jeszcze pogłębiać nierównośc między ludźmi? Rodzina slaba i tak jest juz wystarczająco uposazona i uprzywilejowana. Ten naród naprawdę zasługuje na to co ma - pogarde i kopanie w dupsko przez sasiadow.
Żeby wpuścić banderowców, morderców z Wołynia, oddać im mieszkania, pieniądze. Jak bardzo trzeba nie mieć do siebie szacunku?