Często korzystam z nawigacji. Ale Automapa, bo z niej już nie jest kontynuowana. Szkoda. Potrzebuję czymś zastąpić. Tylko kilka ale… Jak to zwykle.
1.Polska i Europa od Balearów i Islandii aż do Moskwy.
2.Taka bardzo dokładna ograniczeniami prędkości itp.
- Niech działa na GPS bez internetu tak to podstawa, na satelita chce i GPS bardzo proszę o takie propozycje. Żeby działała na Pustyni Błedowskiej i w środku dużej aglomeracji.
- Mosty promy, drogi płatne niech pokaże za dnia i w nocy.
- Najbardziej, żeby była bezpłatna i łatwo dostępna.
- Fajnie jeżeli pokazuje drogi i domy, adresy jak jedziemy przez miasta, miejscowości bo tak łatwiej coś znaleźć.
- Żeby miała możliwość programowania wg współrzędnych stopni geograficznych. To bardzo się przydaje.
- W mieście i na krzyżówce niech mówi prawo lewo itd a nie kieruj się na południe i czyta nazwy ulicy… Kto tak jeździ?Kompas z boku niekoniecznie mieć musi.
- Opcja tramwaj, autobus, pociąg, pieszo.
10.Bary, sklepy nie potrzebne.
- Patrole informacje o przejazdach, fotoradarach bardzopotrzebne
12.A napiszcie na czym teraz jeździcie.
Wiem, opisałem Automapę Krzysztof Hołowczyc… Ale to było pięknie zrobione, naprawdę, ja tym nawet po lasach przez bagna, moczary skracałem sobie drogi, i to działało.
piękna była też opcja tarffic i powiadamianie, że np most za 60 km zamknięty (sprawdzałem) oraz informacje, że tam mostu nie ma, a jest prom.
I dodana potem opcja prowadź do, tu zabytki np Belweder, Wawel, Sanktuarium Licheń Stary,
Też spoko opcja zapamietywania adresu, gdzie stałeś na parkingu.
szczególnie dobra do randek.
Niestety dobre 5 lat nic nikt nie kontynuuje.. No i brakuje mi nowych dróg tych teraz po epidemii powstałych, oznaczeń dróg woj i znaków w miastach, lub odcinków zlikwidowanych.
A na czym Wy jeździcie?
Może ma ktoś kontynuację po 2020-2021 i nowsze?
Ewentualnie coś najbardziej zbliżone do opisanego przeze mnie perpetuum mobile?
A i rozmiar się nie liczy, może być olbrzymia, ważna jest dokładność, jak dawniej.
Ta nawet słupki drogowe przy zjeździe potrafiła pokazywać, łącznie z numerem drogi i metrami i kilometrami drogi.
Takie cacko trochę profesjonalne mi się marzy.
Wiem, że są tu informatycy, może Wy coś poradzicie?
Z góry dziękuję za informacje i odpowiedzi.
Bo nie ma tu już wszystkich dróg.