anonimowa Jest tylko jeden minus od około 5 lat czuje z jego strony niechęć jeśli chodzi o seks.
Zmęczenie materiału.
anonimowa Wtedy chyba robi to z litości kolejnego dnia, żebym przestała gadać.
Jasno z tego wynika, że wasze zapotrzebowanie jest różne. Macie aktywny tryb życia? Siłownia? Cokolwiek?
Czy oboje praca, dom, jeść, tv/komp/telefon, spać i tak w koło?
anonimowa Wydaje mi się że jestem atrakcyjną kobietą, dbam o siebie. Mam co prawda nadwagę, ale nigdy mu to nie przeszkadzało.
To dwa przeciwstawne zdania. Tak niektóre kobiety dobrze wyglądają zaokrąglone, ale te same kobiety i tak lepiej wyglądają bez nadwagi.
anonimowa Pracujemy oboje w tej samej pracy i w tych samych godzinach, rachunkami dzielimy się na pół, obowiązkami w domu także.
Czyli nie dość że spędzacie czas ze sobą w domu, to jeszcze w pracy? To dość mocno przyspiesza “zmęczenie materiału”.
anonimowa Nie wiem co zrobić, czy on po prostu już stracił mną zainteresowanie, czy potrzebuje jakieś pomocy, ewentualnie obydwoje mamy inny pociąg seksualny.
Tak, tak, tak.
anonimowa Sam mówi, że bardzo mu się podobam i go podniecam, ale ja w ogóle nie czuję tego żeby tak było.
Okej. Dużo w tym emocji i Ciebie -zrozumiałe bo źle czujesz się z sytuacją.
Ja zapytam inaczej - czy wydarzyło się cokolwiek co mogło do tej sytuacji doprowadzić?
Czy rozmawiałaś z nim o tym jakie ON ma oczekiwania od WASZEGO związku?
Czy pytałaś go co ON chciałbym w waszym związku zmienić?
W związku jesteście oboje, to nie jest tak, że tylko jego zachowanie jest jedynym czynnikiem…
Ogólnie najprostszym sposobem na wzbudzenie pożądania jest… podniesienie swojej atrakcyjności. Idź na siłkę, ćwicz, dieta itd.
Nawet zalecane jest żebyście w taką podróż wyruszyli oboje.
To też inaczej działa na męski mózg jak zauważy, że inni faceci obcinają Ci się na tyłek w leginsach 🙃
Aktywność fizyczna ma też szansę podbić mu libido.
Jak się trochę rozwiniesz w odpowiedziach to będę mógł napisać cokolwiek więcej.