Nie polecam firmy Electrolux, rozpuścił mi się kołnierz, po wymianie, rozpuścił mi się kołnierz drugi raz. Serwis, producent, sklep pozamykane zgłoszenia serwisowe, a że pralka była kupowana na firmę, mogę iść z tym tylko do sądu, co się nie opłaca.
Serwis (oficalny producenta) tragiczny, obietnice wysłania zapytań do producenta, zerwanie kontaktu, brak odpowiedzi na maile, kłamiący nie profesjonalni serwisanci, naciagnięcie na naprawę po za gwarancją która nie rozwiązała problemu. Sklep zasonił się regułką, że to pralka do użytku domowego, a używana była w firmie. Do prania używana chemia ze sklepu, brak informacji zwrotnej pomagającej wyeliminować czynnik który mógłby tak działać. Poprzednia pralka która wyzionęła ducha, prała to samo chyba z 10 lat, i kołnierzowi nic nie przeszkadzało w utrzymaniu swojego kształtu 🙂
Najlepsza ankieta na koniec od producenta, gdzie nie przewidziano opcji wyrażenia niezadowolenia. Pytania były sformuowane w sposób tendencyjny, i można było wyrazić tylko różny poziom szczęścia 🙂
Acha, cały proces reklamacji w sklepie, umawiania serwisu, czekanie na kołnierz, instalacja, ponowna reklamacja, to było w sumie jakieś sześć miesięcy.