Kiedyś były tu jakieś tematy odnośnie medycyny estetycznej itd.
Nie jestem w stanie tego odnaleźć, wiec tworze nowy temat. Skłonila mnie do niego niedawna rozmowa z dziewczyną dużo młodszą ode mnie, która w czasie wsólnego wypadu wygadała się że razem z mężem przyjmują Ozempic. Wrzucam linka dla nieświadomych tematu do czego służy ten lek:
https://www.aptekaolmed.pl/blog/artykul/ozempic-semaglutyd-czym-jest-jak-dziala-i-jakie-sa-jego-skutki-uboczne,590.html
Najprościej mówiać jest stosowany w leczeniu cukrzycy typ2. Natomiast wielokrotnie przewijał mi się temat tego leku na yt. Pierwszy z brzegu film o co w tym biega:
Nawet nie wiem jak to skomemtować.
Jest jeszcze coś o czym tu nie napisze. Co ewidentnie pokazuje jakie ludzie mają kompleksy i niskie poczucie własnej wartości. Kiedyś lobiety stosowały makijaż a dziś to prócz operacji plastycznych mamy do wyboru całą game różnych możliwości “poprawy” wyglądu.
I czy to wszystko, to nie reakcja na wyidealizowany obraz, kreowany przez internet?
Ja tego nie potrafie pojąc, bo sama jestem mocno naturalna. Czuje się coraz bardziej durna w tym dziwnie wykreowanym świecie.