azagoth Przecież jakieś 40% treści na forum o tym traktuje.
to też przeczytam, chciałem jeszcze propozycje książek.W myśl zasady,że książka to “najlepszy przyjaciel”.
azagoth Nie czytaj o dupach, ruchaniu i podrywie tylko tę całą resztę 😂
Ale to z reguły jest najciekawsze.
I to jeszcze jak, faceci dzisiaj wydają na tego typu rzeczy niebagatelne pieniądze.To tak w ramach “przerywnika”
Themotha Z firmą jest tak że pracujesz 24h/ dobe. Wiem, bo prowadziłem działalność ponad dwa lata, realizując zlecenia w Skandynawii. Więc na mojej głowie był towar jak i logistyka. A to angażuje i wkurwia, bo zima, bo transport nie dojechał, bo spedycja popierdoliła papiery, bo klient myślał że to inaczej będzie, bo tu trzeba dopłacić itd
Domyślam się,że tak właśnie wygląda początek prowadzenia firmy, szczególnie samemu.Że nie ma czasu zjeść śniadania.Chyba to mnie wkurza najbardziej.Tu nie ma miejsca “na leżenie” i samo wcale się nie zrobi.
Themotha Polecam zrobić rozeznania na rynku, narazie ‘‘na sucho’’ by nie wpierdolić się w problemy, czyli ANALIZA RYNKU
To taka podstawa.Chwytałęm sie różnych zajęć.Ale nigdy nie wyszedłem poza mikro, nano skalę.
Themotha Możesz ubiegać się o dofinansowanie z urzędu, warto popytać, sprawdzić
Z tym jest bardzo dużo chodzenia i “wiązania” się z urzędem.Nawet miałem myśl,żeby to olać ,zainwestować swoje środki.Bo ta cała ich “pożyczka bezzwrotna” jest obłożona przepisami.
Z drugiej strony w czasie kowidu niejeden działaność otworzył,zamknął i miał miękkie lądowanie ,bo skorzystał z przepisów.
Themotha Zainwestuj w dobrego księgowego, który nie tylko ogarnie Ci papiery, ale i zna luki prawne które możesz wykorzystać
O tym mówią mi wszyscy. Musi być też DOSKONALE OPŁACONY ,żeby miał motywację .I jak niechcący wylądujemy nie tam gdzie trzeba, to chociaż robimy w sprzedaży, niekoniecznie musimy robić z nimi interes… 🤐
Themotha Nastaw się na trudnego roszczeniowego klienta.
Tego boję się dosyć mocno. Jako klient masz duże prawa, gorzej kiedy siedzisz po drugiej stronie kasy, z którą nie miałem jeszcze doczynienia.
Mój słaby pkt.
Z tym już lepiej.
Themotha Marketing, możesz mieć dobry towar, ale co z tego skoro nikt Ciebie nie zna
Warto budować sieć kontaktów, współprace, networking, poznawanie ludzi z branży itd
Nad tym zdecydowanie muszę jeszcze popracować.Wiem, że dziś wiekszość reklamy opiera się na prowadzeniu Sociali. Nie lubię tego.
Uważam, że to głupota.Konieczna głupota.
No i jeszcze trzeba wiedzieć z kim budować kontakty.
Themotha Tego jest dużo, ale lepiej byś miał świadomość tego niż miałbym Ci pisać że początki będą usłane różami
Domyślam się ,że na początku nie będzie czasu na sen i śniadanie. Jeszcze potrzebna będzie poduszka finasowa na “nieprzewidziane sytuacje”
Themotha Oczywiście to co napisałem niczego nie gwarantuje, ale pomaga się na początku nie wpierdolić w problemy które mógłbyś uniknąć
Kilka kwestii
A spółki? Bardzo dużo osób to odradza.
Miałem kiedyś pomysł “razem z przyjaciółmi”
“Chcesz stracić przyjaciół? To pożycz im pieniądze.”
NimfaBezWody Tylko możesz liczyć dodatkowo na inne wszelakie instytucje pragnące twojego potu, krwi i łez.
Czyli jeszcze kto?
NimfaBezWody Dodatkowo zawistni ludzie, podpierdalajacy Cię. Uciążliwi klienci, jeśli działasz w usługach.
Wiele by pisać.
O tym też myślałem.No rozwiń,napisz. Chętnie przeczytam.
Imbryk teraz nie mam, ale za 180 dni to już NA PEWNO!”.
Po takim czasie przedawnia się fotka z złótego słupka stojącego koło drogi.
A przypmniałem sobie do tego wchodzą jeszcze
kontrole,
kary umowne o ile są,
podpierniczcze,żeby umilić Ci życie,
zawistni ludzie specjalnie rozsiewający złą opinię ,by odstraszyć kientów, tak tak,nie konkurecja (bo tych jeszcze rozumiem ),ale jest taka gupa ludzi.Poważnie
Jak się przed tym chronić? W ogóle można się przed tym obronić?