Maggie Czy zarządcy tego świata lubią nam robić kociokwik pełen sprzeczności
Tak, czytaj aborcja i inne emocjonalne gówna jakie politycy rzucają nam są po to aby ludzie się napierdalali o bzdury a tym czasem UE nas wchłonie i rozkradnie, przy okazji nasi polskojęzyczni siebie i swoje rodzinki ustawią na pokolenia.
Maggie wiele rozwiązań nie ma żadnego sensu
Każde rzucane przez obecnie i poprzednio rządzących nie ma sensu i logiki, ale tłuszczy trzeba coś w telewizorni mówić.
A to, że żłobki, a to że mieszkania itp.
Kholin Ludzie w większości nie robią dzieci bo… nie chcą.
Ja tylko dodam, że nigdy nie chcieli, po prostu temat antykoncepcji stał się bardziej powrzechny, przestał byc tematem tabu, jest więcej bnardziej skutecznych metod.
Kiedyś ludzie też nie chcieli mieć dzieci, jednak lubili się RUCHAĆ a jak konsekwencje spadły to jakoś tam je brali na klatę.
Kholin W ZEA i bogatej Arabii dzietność też poleciała
W omanie też, ale dlatego, że ichni przywódca stwierdził, ze 7 dzieci na babe to lekka przesada, żeby zaraz im kraju nie zabrakło.
Nadal mają po 3 dzieci na kobietę, co jest moim zdaniem ok.
W PL? 1 z hakiem, ludzie sobie psiecka kupują i odpierdalają jakby to byli ludzie.
Kholin Wiara w mityczny wielki wpływ feminizmu nie ma racji bytu. Feminizm to tylko część mechanizmów jakie się dzieją, a nie przyczyna.
Tak, to jest tylko część kręcenia korbą przez Żymian, cała kultura opiera się na demonizacji rodzicielstwa.
I tak, zapewne rodzicielstwo to ciężki kawałek chleba, mnie czeka przekonanie się jak to jest już na koniec sierpnia. 😃
Ale powiem wam, że usłyszenie bicia serca pierwszy raz i oglądanie tych malutkich nóżek i rączek na USG to coś pięknego i wzruszającego.
BTW w moim otoczeniu ciąże się wyjątkowo rozprzestrzeniły. xD
Maggie Dlatego też z tego powodu nie zdecyduję się na kolejne dziecko - stajesz się trendowata na każdym polu społecznym, w szczególności zawodowym, czy w każdej dziedzinie życia.
WTF? Gdzie wy żyjecie? W ogóle tego nigdzie nie widzę, dzieciak pójdzie do żłobka czy przedszkola, spotkasz innych rodziców a to już dobre pole do startu znajomości.
Maggie Nawet moja mama woli, żebym ją odwiedzała raz na jakiś czas, bo “jak przyjedziesz z wnusią, to nic nie ogarnę w domu i nigdzie nie podskoczę, bo wiadomo, człowiek nie może się oderwać od tak słodkiego dziecka!”…
WTF?
Ja to będę musiał rodziców kijem odganiać od córki. XD
Maggie Skoro ja obecnie odczuwam jakąś formę samotności, to co dopiero faceci, którzy zaliczają każde doły życiowe.
Źle to interpretujesz, normalnemu mężczyźnie samotność nie doskwiera aż tak jak wam, poza tym przestanie być samotnym nie jest aż takie trudne jak się wydaję.
azagoth Rodzina to najlepsze co człowiek ma na świecie.