NimfaBezWody Napisałam, że zmyślny plan działa i następuje zamiana ról
A w czym niby kobiety zastapiły mężczyzn?
W kopalniach nadal pracują mężczyźni, na platformach wiertniczych mężczyźni, w hutach mężczyźni, na budowie mężczyźni, mężczyźni kładą drogi, chodniki, autostrady, wywożą śmieci, spawają, kładą i utrzymują kanalizację, linie wysokiego napięcia, gazociągi, wodociągi, rurociągi, sieci elektryczne, komputerowe, służą w jednostkach siłowych czy liniowych w wojsku. Naprawiają samochody, ciężarówki, autobusy, motory, statki, samoloty. Pływają na kontenerowcach, liniowcach, drobnicowcach, tankowcach, zapieprzają w portach czy lokomotywowniach. To mężczyźni prowadzą ciężkie prace na roli. Itp, itd.
Wszystko co krytyczne i niezbędne dla isnienia cywilizacji, cała infrastruktura i bezpieczeństwo świata spoczywa na barkach mężczyzn - tych zwyczajnych i najczęściej niedostrzegalnych dla odklejonych od rzeczywistości pań świata współczesnego. Zatem zapytam ponownie - w czym tak istotnym kobiety zastąpiły mężczyzn, że piszesz, iż następuje zmiana ról?
Mam nadzieję, że odpowiedziałem również na pytanie @CampusExplorer
Prawdopodobnie patrzysz w tym samym kierunku co “silne i niezależne” panie a nie dostrzegasz oczywistości tego, jak nasz świat funkcjonuje i dlaczego funkcjonuje.