Baelish Polecajcie fajne miejsca, które w jakiś sposób zrobiły na Was wrażenie. Gdzie pojechać, co warto zobaczyć, co zapamiętaliście po czasie. Ja osobiście myślę o zrobieniu top ten szlaków trekingowych, bo lubię sobie pochodzić, i w ten sposób chyba najlepiej wypoczywam. https://www.national-geographic.pl/traveler/artykul/wakacje-na-szlaku-15-najpiekniejszych-tras-pieszych-w-polsce
Imbryk Baelish Polecajcie fajne miejsca, które w jakiś sposób zrobiły na Was wrażenie Pochylnie na kanale Elbląskim. Przepłynąć się stateczkiem i przejechać tymi pochylniami w słoneczny, letni dzień. Polecam.
Imbryk Beskid Śląski i Żywiecki, a potem Mały i Niski a potem są bodajże Gorce czy coś, nie pamiętam. Tak naprawdę Beskidami przejdziesz głównym szlakiem czerwonym jakieś 400 km chyba. Bieszczady są super! Czy to połoninka czy jakaś górka.
[usunięty] Pokrewnie z Szanownym Przedpiścą szlak Pieniny - Beskid Sądecki - Beskid Niski - Bieszczady, na którym zobaczysz nie tylko zjawiskowe krajobrazy i zmęczysz się wędrówką. Mnie zainteresowała architektura sakralna drewnianych kościółków i cerkwi, tudzież urokliwy klimat uzdrowisk.
Sydney [usunięty] Pieniny - Beskid Sądecki - Beskid Niski - Bieszczady Cześć, długi jest ten szlak? Czy jest trudny? Masz gdzieś mapkę?
Imbryk Sydney Cześć, długi jest ten szlak? Czy jest trudny? Masz gdzieś mapkę? Super sprawa, polecam. Czy to cerkwie w Bieszczadach czy Beskidzie Niskim. Szlak długi jak cholera, w sensie ciągnie się kikometrami, trudność spacerowa, dolina, wieś, górka 1000m, znowu dolina i wieś.
[usunięty] W Beskidzie Niskim jest opisane tu: https://polskapogodzinach.pl/szlak-architektury-drewnianej-malopolska/
Themotha [usunięty] Ten szlak mnie zainteresował. Chyba spróbuje z ekipą coś podziałać w tym kierunku 🙂
pillsxp Co do Beskidów to czerwony szlak ma ok 500 km. Ja ze swojej strony mogę polecić Wawrzykowiznę pod Belchatowem tym w woj. Łódzkim. Jeszcze parę miejsc się znajdzie, tylko muszę sobie przypomnieć miejscówki. 😀 Wiecie, skleroza nie boli.
azagoth A muszą być tylko szlaki? Bo jeśli nie to zdecydowanie największe wrażenie na mnie zrobiła kopalnia soli w Wieliczce. Krótka wycieczka ale bogata w informacje i ciekawe doznania.
Sydney azagoth Bo jeśli nie to zdecydowanie największe wrażenie na mnie zrobiła kopalnia soli w Wieliczce Ja byłem w kopalni uranu w Kowarach, jest tam też fajne muzeum w dawnej fabryce dywanów…przewodniczka była bardzo sympatyczna dla oka i nie tylko. :>
leto Polecam na jednodniowy trip w okolicach Warszawy: plaża w Kosumcach - jak ktoś lubi poczilować, raczej latem heh. Ogromna łacha piachu nad Wisłą, prawie zawsze kompletnie pusta. Dalej kierujemy się na Zamek Książąt Mazowieckich w Czersku, nieźle zachowana średniowieczna forteca, można liznąć historii. A potem wbijamy do Warszawy na melo z towarzyszem @leto xd.
Baelish Nie jest to w naszym kraju, ale blisko, chętnie bym się przeszedł. https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/sky-bridge-721-rozmiar-ma-znaczenie-ten-jest-najdluzszy/49r9djl,07640b54
azagoth Może nie nasz kraj ale nie będę zakładał oddzielnego wątku dla jednego filmu. Bardzo ciekawe zjawisko ma obecnie miejsce we Włoszech.