Cześć.
Tak sobie czasami rozkminiam o tym, że byłoby fajnie pracować jako web developer w Anglii. Na ten moment to odległe marzenie bo mój angielski nie byłby wystarczający. Myślę sobie jednak, że ktoś kto ma taką możliwość ma zajebiście bo po kilku latach może np. wrócić do Polski i pracować zdalnie zarabiając funty (czy w innym kraju, funt jest mocny). Żyć, nie umierać.
Czy ktoś tu pracuje w Anglii w IT? Jaki duży poziom języka jest potrzebny? Czy uczyliście się go na miejscu czy przed wyjazdem? Czy nauka odbywała się np. z native speakerem przez apki typu Skype czy może poprzez oglądanie filmów?
Czego najlepiej się uczyć (jaki język np.) w kontekście pracy w takiej Anglii, co jest tam najbardziej porządane? Zakładając, że obecnie u mnie to HTML, CSS i JS (tu zaczynam trochę naukę node + react).
Mam dużo rozkmin jak pokierować dalej karierą. Obecnie pracuję jako Web Dev ale w polskiej agencyjce, opcje rozwoju… cóż… klepiemy WordPressy.
W tym roku zamierzam prace zmienić i to będzie jeszcze raczej w PL, na nieco bardziej rozwojową ale w przyszłości tak sobie rozkminiam tą Anglię.
Pozdro i dzięki za rady 🙂