Szarak Skoro ktoś sobie wydedukować nie potrafi prostych rzeczy, że ponad 80 lat to o jego wiek chodzi
Widać, ze ty nawet nie czytasz odpowiedzi na swoje posty. XDDDD
JAL Opisujesz psychologa/filozofa z 80 latami doświadczenia zawodowego.
Przecież tu kolega @JAL DOSŁOWNIE TO NAPISAŁ.
Jak mniemam to “czeski błąd”.
Szarak Generalnie największy problem Sorosa jest taki, że spełnia te warunki. Gdyby tylko był prawicowym nacjonalistą to już byłoby ok.
Gdyby był prawicowym nacjonalistą to NIE BYŁBY TYM KIM JEST TERAZ, nie robiłby tego co robi.
Szarak Miliarder z poglądami bardziej na lewo (bo jak wiadomo, hehehe każdy mason to lewak albo liberał), powiązany z finansami i żyd w dodatku.
Jakie on tam ma poglądy to chuj wie, zapewne jeżeli chodzi o naród wybrany to pewnie byś się zdziwił.
Chodzi o to jak szkodliwe gówno on SPONSORUJE a chodzi tu o ideologiczne LEWACTWO (nie lewicę).
Nie dziwi Cię to, że wszystkie te dziwne twory działają na terenie Europy i kolportują te szkodliwe, kłamliwe ideologie, które niszczą te kraje są rozsiewane za te pieniądze w Europie ale w Izraelu już nie?
Przecież Soros jest Żydem, skoro to co sponsoruje jest takie cudowne i wyznawane także przez niego dlaczego, nie uraczy tym “dobrem” swoich współplemieńców?
Przyszło Ci do głowy takie pytanie czy to przerasta twoje możliwości wyjścia ze swojej bańki?
Zaraz mi powiesz, że przecież Izrael to nie zachód. No to powiedz dlaczego występuje na Eurowizji? :>
Szarak Wykupił jedną z największych platform żeby wspierać swoich koleżków. I sam o tym dobrze wiesz. Kiedyś gdy pisałem o braku jego znaczenia w otoczeniu Trumpa, to wspomniałeś o jego roli odnośnie X i wygrania wyborów prezydenckich - czyli rozumiesz skalę wpływania na politykę.
Ale mimo wszystko lewica dalej tam może głosić swoje mundrości, co w odwrotnym przypadku kończy się z reguły banowaniem. Ja widzę tę subtelną różnicę.
Szarak Kurwa, dlaczego nigdy nie ma ani słowa o 0rdo luris.
Zastanów się!
Jednak wiesz!!!!
Ty jesteś taki naiwny, ze myślisz iż istnieje coś takiego jak naród europejski?
Ordo Iuris to polska fundacja, określana jako konserwatywny i ultrakonserwatywny think tank prawny, skupiający się na obronie kultury prawnej osadzonej w dziedzictwie europejskim. Pełna nazwa to Fundacja Instytut na rzecz Kultury Prawnej Ordo Iuris. Ordo Iuris jest znany z obrony życia, rodziny i wolności oraz z analiz i interwencji prawnych.
Cele: Fundacja stawia sobie za cel badanie i propagowanie kultury prawnej oraz duchowego dziedzictwa, na którym opiera się polska kultura.
Widzisz różnicę między tym a międzynarodową fundacją sponsorującą ludzi przyklejających się do asfaltu, ludzi którzy wprowadzają szkodliwe ideologie zielonego ładu, pchają szkodliwą propagandę LGBT+?
Uważasz, ze powyższe ideologie nie są szkodliwe?
Czy UE, która ma chyba z 7% emisji CO2 (który przestaje powoli być wyznacznikiem czegokolwiek) w imię walki z tym zarżnie swoją gospodarkę uratuje planetę? XD
Żeby nie było, nie chodzi mi o ich usprawiedliwianie, zapewne tam siedzą tam cyniczni ludzie wykorzystujący to do własnych celów niemałych zarobków (nie wiem nie wgłębiam się), ale szkodliwość tej organizacji (o ile jest szkodliwa) jest o kilka poziomów niżej niż powyższe.
Nie chce mi się dalej nad Tobą znęcać, nawet troszkę mi Ciebie szkoda, ponieważ wydaję mi się, że Ty w to co piszesz wierzysz a nie jesteś opłacanym trollem.
Nieidealny Tutaj też wychodzi Twoja ignorancja i szufladkowanie. Jak łączysz nazywanie mnie “prawakiem” z tym, że ja chcę by państwo odpierdoliło się od aborcji kompletnie - zostawić to sprywatyzowanym szpitalom, jedne będą robić zabiegi a inne nie - rynek zdecyduje.
Ja też aleeeee rozumiem też częściowo antyaborcjonistów.
Kobiety mają kilkanaście sposobów zabezpieczenia, jest tabletka dzień po, sprzedawana łatwiej niż energetyki.
A babom wiecznie mało, jeszcze mordować dzieci nienarodzone chcą, to są te empatyczne, współczujące istoty. XD
Zaraz mi ktoś powie, ze HURRR DURRR DZIECKO Z GWAŁTU.
Jak laska zostanie zgwałcona to pierwsze co powinna zrobić (często przy pomocnictwie rodziny) to jechać na obdukcję, policję i po tabsa dzień po, poza tym szansa na ciążę z gwałtu w Polsce jest niższa niż wygrana w lotto (serio to są ułamki promila).
Ale powyższe to typowe zagranie michnikowszczyzny, wziąć skrajny, rzadki przypadek i podawać jako coś powszechnego.
W przypadku wad płodu jestem za tym, żeby to RODZICE zdecydowali, potem to oni muszą poświęcać życie i zasoby, często żebrać, żeby to dziecko jakkolwiek egzystowało a mogliby adoptować albo postarać się o kilkoro zdrowych dzieci i wychować je przy użyciu tych samych (a nawet dla społeczeństwa niższych) kosztach. Takie dzieci dorosną i będą pracować.
Stąd uważam, że Państwo nie powinno przeszkadzać i zmuszać rodziców do takiego poświęcenia bo to nie jest także w jego interesie.
A Polska to nasz wspólny BIZNES i tak powinniśmy na to patrzeć, co część Polaków widzi, jednak p0lactwo nie zauważy tego nigdy i w imię egoistycznych interesów są gotowi zniszczyć naszą wspólną firmę.