KimUnJest Nieprawda. Zostałeś w Polsce to się zgadzasz. Można wyemigrować gdzie indziej, nawet w obszary Ziemi, w których obowiązuje tylko i wyłącznie prawo dżungli.
Nie, nie zostałem, ale nadal posiadam nieruchomości, akcje, udziały w firmach. Mimo wypisania się z większości systemu jako osoba fizyczna, nadal tytłam się w nim jako osoba prawna.
I drugi raz nie, to że wyemigruje daje mi tylko iluzoryczną możliwość zapisania się do innego systemu społecznego, a ja chce od państwa TYLKO zapewnienia bezpieczeństwa wewnętrznego (policja, sądy) oraz bezpieczeństwa zewnętrznego (ochrona granic, wojsko).
KimUnJest Moment, to jest dodatek do emerytury.
Co to kurwa jest dodatek do emerytury, umowa powinna obowiązywać w brzmieniu z czasów w którym dana osoba wchodziła na rynek pracy - więc fizycznie wpisywała się do systemu jako podatnik. Czemu nadal robimy kurwę z logiki?
KimUnJest Prywatnie - to Twoja decyzja by umowę tę obejść, by osiągnąć satysfakcję.
Bo to moje zdrowie i moje pieniądze i ja wiem lepiej jak je wydać na siebie niż kapitan państwo z tysiącami urzędników najpierw zabierającymi mi pieniądze po to by mi je wbrew mojej woli oddać w postaci gówna owiniętego kokardką.
O pizdach po zarządzaniu w NFZ wyceniającymi procedury medyczne nie wspomnę.
leto te argumenty są z dupy.
Nie, podatki to coś co dotyczy WSZYSTKICH. Dobrowolna umowa kredytowa dotyczy NIEKTÓRYCH.
Jeśli coś tu jest z dupy to dalsza część Twojego wywodu.
leto Albo że nie jest Wasza, bo nie macie pełnej swobody rozporządzania nią - wszak nie wolno np w mieszkaniu w bloku otworzyć fabryki wzbogacającej uran, albo na działce rolnej postawić domu/na działce pod mieszkaniówkę postawić fermy kur.
Nadal mylisz prawo dotyczące WSZYSTKICH z dobrowolną umową zawieraną miedzy JEDNOSTKA a BANKIEM.