Chce związku czy nie ? |
Witam, poznałem pewną kobietę, piszemy spotykamy się ponad rok czasu, wycieczki, trzymanie za rękę, całowanie, zdążyłem między czasie poznać jej rodziców. Polubili mnie i za każdym razem jak gadamy czy sie spotykamy to mnie pozdrawiają. Wszystko było ładnie póki nie poszedłem krok dalej i powiedziałem jej ze pojawiło się u mnie jakieś uczucie wobec niej.
Ona odpowiedziała ze nie jest w stanie kogoś pokochać póki nie pokocha siebie i woli mieć narazie znajomych niż ma się z kimś wiązać na siłe i czasami nie wie czego tak naprawdę chce od życia, po tym co powiedziała zacząłem podchodzić do niej z dystansem, zaczęła pisać niemal codziennie jak tylko wstanie, dostaje od niej wiadomości typu: „fajnie ze jesteś” „trochę tęsknie” czy „ brakuje mi twojej pozytywnej energii i czuje ze gasne” No i proponuje spotkania i pisze ze brakuje jej mnie. Dziwne uczucie bo niby cos chce ale nie chce się związać. Jak traktować ta relacje? W jaki sposób postawić sprawę jasno i jak postąpić wobec niej ? Co jej powiedzieć ?
Od kilkunastu lat kieruje się intuicją i to o czym piszesz mnie by powiedziało, że warto w to wejść. Widać że ważysz słowa i raczej wiesz czego chcesz. Wstrzymaj się narazie z deklaracjmi, czyli nie mów ani tak, ani nie. Z jej słów wynika też rozsądek, bo szanuje to co powiedziałeś. Wygląda to tak, jakby się na kimś zawiodła, bo z uprzejmości rodziców nie ma powodów myśleć, że coś między nimi nie grało. Ale możesz jeszcze o to w jakiś dyskretny sposób podpytać, bo w zależności jak ta relacja między nią a jej rodzicami wygląda, czy wyglądała, tak będzie wyglądała później Wasza relacja.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
(03-10-2022, 04:23 AM)vlad1431 napisał(a): Od kilkunastu lat kieruje się intuicją i to o czym piszesz mnie by powiedziało, że warto w to wejść. Widać że ważysz słowa i raczej wiesz czego chcesz. Wstrzymaj się narazie z deklaracjmi, czyli nie mów ani tak, ani nie. Z jej słów wynika też rozsądek, bo szanuje to co powiedziałeś. Wygląda to tak, jakby się na kimś zawiodła, bo z uprzejmości rodziców nie ma powodów myśleć, że coś między nimi nie grało. Ale możesz jeszcze o to w jakiś dyskretny sposób podpytać, bo w zależności jak ta relacja między nią a jej rodzicami wygląda, czy wyglądała, tak będzie wyglądała później Wasza relacja. Z tego co mi mówi to z rodzicami ma bardzo dobry kontakt, często rozmawia z nimi i mówi mi ze rodzice ja czesto pytaja co u mnie, czy kiedy sie ze mna spotka itd. raz powiedziała mi ze rodzice ciągle ją sie pytaja czemu nie chce ze mna byc bo jestem super. Pytanie o co mam ją podpytać ? Myśle czy nie powiedzieć jej ze jeżeli nie chce związku ze mna to ze przyjazn u nas napewno nie wypali i lepiej ją zakończyć.
A coś Ty taki w gorącej wodzie kąpany. Wygląda na wrażliwą osobę, a tacy często trafiają na ludzi, którzy to wykorzystują. Ja też po Twoim pierwszym poście odebrałem, że ma dobry kontakt z rodzicami. Daj jej czas. Może przez to że się ciśnieniujesz ona to wyczuwa i trzyma rezerwę. Zrobisz jak chcesz, bo tak naprawdę to że ona się zdeklaruje może minąć jeszcze dwa lata. A to co pisze, bo pisze to co czuje, to też świadczy o tym, że coś tam u niej zakiełkowało. Ty masz to podlewać sobą, takim jakim jesteś, bo widać że to akceptuje.
No być może się ciśnieniuje ale widzę że nic nie robi w tym celu by siebie samą pokochać by wyleczyć swoje kompleksy, chociaż wspieram ją w tym. Daje jej czas ale 2 miesiące juz nic nie rusza.
Czasem warto poczekać. Miałem taką sytuację kiedyś, ale ta dziewczyna miała 17 lat, olałem ją i często niestety wracam myślami do niej. Choć właśnie głównie ze względu na jej ojca widziałem problemy, ale to stare dzieje.
Jedyna wartoscia ktora nie mozna odrobic, odlozyc, uzbierac, jest czas. Mlodzi ludzie postrzegaja inaczej czas, starsi inaczej. Zastanow sie czy nie szkoda czasu na czekanie. O ile dobrze zrozumialem - latasz za nia juz rok a ona nie może sie zdecydowac "w te czy we te". Hmm.
Straconego czasu nie odzyskasz. A im czlowiek starszy tym szybciej sie kurczy. Dobrze jest uzmyslowic sobie czego konkretnie chcemy czego oczekujemy od siebie samych. Po takiej autoanalizie przejsc do tego czego konkretnie oczekujemy od parnerki/partnera i...powiedziec to. Czas starcony na pierdololo i bla bla bla mozna wykorzystac efektywniej np na swoje przyjemnosci, rozwoj, naukę. Tak a propos: Do ciekawych ludzi zawsze lgna inni ludzie.
W sumie nie doczytałem, że to rok bujania się. Z opisu to miesiąc.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |