BRODA |
Witam, zapuszczam brodę już jakiś rok, w sumie normalna broda, przycinam, czeszę ją itp tylko, że od jakiegoś czasu w ogóle nie chce rosnąć. Widziałem w necie dużo reklam dla brodaczy z produktami na lepszy porost brody. Czy to może działać? Są kapsułki z witaminami itp. Jeśli tak (a dużo ludzi mówi, że to działa) to co takie witaminy mogą zawierać? Jaka witamina bądź minerał ma wpływ na porost brody?
Tak się składa, że większości facetów zarost w ogóle nie pasuje i zarost nie jest tym co sprawia, że jest się bardziej atrakcyjnym wizualnie tylko zarost sprawia, że jest się mniej atrakcyjnym.
W moim przypadku jest tak, że najlepiej wyglądam jak mam całą twarz ogoloną na gładko, następnego dnia też jeszcze wyglądam dobrze, po dwóch dniach od ogolenia się wyglądam dość dobrze, a po trzech dniach...przychodzi czas aby się ogolić. Tobie też radzę tak samo zrobić. Z resztą wklej zdjęcie swojej twarzy, aby wszyscy mogli się przekonać czy zarost Ci pasuje, czy nie - oczy możesz zamazać aby nikt Cię nie rozpoznał.
Nie zgodzę się z Tobą Lil, wielu osobom pasuje broda jak np. mi. Mam brodę, a zasadzie dłuższy zarost 1.5-2 cm od chyba 6 lat i nie zamierzam golić, bo bez wyglądam po prostu kiepsko.
A na brodę to chyba suple z krzemem i siarką.
Masz prawo mieć inne zdanie niż moje i oczywiście ja to szanuję.
Jeśli nosisz zadbany 15 - 20 mm zarost, to faktycznie - Tobie może być w tym zaroście dobrze. W każdym razie jak kiedyś zrobiłem eksperyment polegający na tym, że pewnego dnia ogoliłem cały zarost na gładko, następnie odczekałem 7 dni bez golenia, a potem zrobiłem zdjęcie całej twarzy z 7 dniowym zarostem, a potem po ogoleniu się na gładko znów zrobiłem zdjęcie, to wiedz, że zarówno ja sam jak i wszystkie osoby, którym pokazałem zdjęcia Przed i Po ogoleniu twierdziły, że zdecydowanie lepiej (czytaj - bardziej atrakcyjnie) wyglądam ogolony na gładko niż z 7 dniowym zarostem.
Do pielęgnacji brody są specjalne olejki dostosowane do potrzeb tego rodzaju włosów. A z witamin do może biotyna - dobra ogólnie na włosy i paznokcie. Najlepiej jak pójdziesz do jakiegoś sprawdzonego barbera i tam podpytasz. Osobiście brody nie noszę.
Tutaj mamy akurat dwie skrajne opinie, każda mówiąca o tym czy broda pasuje czy też nie. Od siebie dodam iż broda to dla niektórych facetów marzenie. Niektórym pasuje innym nie. Wracając do tematu, pigułki na porost brody nie działają. O dobry wygląd brody można jedynie zadbać poprzez regularnie jej przycinanie oraz smarowanie jej odpowiednimi olejkami.
06-07-2018, 15:52 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2019, 19:50 PM przez LilPeneros.)
Zarost to generalnie bardzo dobra opcja. Jednak nie warto go zapuszczać, kiedy w danym przypadku jest on za rzadki albo za mały. Wtedy lepiej nie mieć wcale.
@menkiel Siłownia, testosteron.
"Nie możesz pozostawić wszystkiego losowi. On ma wiele do zrobienia. Czasami musisz mu pomóc. " - Leonardo da Vinci
Praktycznie w kazdej kwestii zdania sa podzielone .. kazdy ma przeciez jakies swoje preferencje i trzeba to uszanowac. Oczywiscie, pielegnacja wlasnej brody moze byc naprawde czasochlonna .. szczegolnie na samym poczatku jak mamy dosc malo doswiadczenia. Dla ludzi aktywnych nie bedzie to wielkim problemem do okiezlnania. Autor tematu cos wspominal o slabych efektach jej zapuszczania .. wiesz z takimi kwestiami to moze lepiej udac sie na konsultacje do profesjonalisty .. jakas zmiana diety takze czesto pomaga.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |