Witaj gościu, dołącz do nas! Dołącz   Zaloguj się
Problemy z żoną

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2023, 16:45 PM przez Simple.)

Hmm dziwna logika i dziwnych slow uzywasz skoro zinterpretowalem to tak a nie inaczej. Ale masz racje nie ma sensu tego roztrzasac.bez sensu uzywasz slow cierpienie bez senu logika ze dziecko bedzie ciepiec z jednym rodzicem bo niby z dwoma nienawidzacymi sie nie bedzie cierpiec. Itp itd.
A co do zemsty - mam w rodzinie taki przypadek ze kobieta nie msci sie na swoim mezu nie pozwalajac mu sie widywac z trojka dzieci. I nawet jej nie zdradzil , jeat tylko niezgodnisc charakterow.
Jak ja uwielbiam kobiecy tok rozumowania.

Odpowiedz

No to może Ty w dziwny sposób interpretujesz?
Skoro piszesz, że nie ma sensu tego roztrząsać, to nie ma sensu tego roztrząsać. To po co dalej roztrząsasz?
Ty widzisz to tak, ja widzę to inaczej. I w porządku. Skończmy już tę błazenadę.

Odpowiedz

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2023, 18:04 PM przez Simple.)

To tak nie dziala ze komus powiesz skoncz i on skonczy.
Tak samo jak maz mowi zonie "nie kurwij sie" a ona nadal to robi. ...jak w powyższym wątku Smile

Odpowiedz

Ok, to sobie gadaj. Sam do siebie. Ja się wypisuję.

Odpowiedz

No przecież ?

Odpowiedz

Ja też mam coraz większe wątpliwości czy kobieta lepiej wychowa dziecko, zwłaszcza ta autora. Bez względu na płeć dziecka. Polecam film "Tato".

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz

No tak, tylko niech kobieta urodzi, a później ją można odstawić na boczny tor.
Kobieta z filmu "Tato" miała akurat problemy psychiczne, więc przykład raczej chybiony.

Odpowiedz

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2023, 02:09 AM przez vlad1431.)

Narazie kobieta urodziła, dawcą nasienia jest autor, który z mocą polskiego prawa za chwilę jak nie zawalczy o swoje zostanie całkowicie wykolejony, bo na bocznicy już jest, nie mówiąc o tym, że spora część jego dochodów pójdzie się ebać.

Odpowiedz

Dlatego właśnie uważam, że w takich kwestiach nie ma co iść w skrajności. Opieka naprzemienna, podczas której zarówno matka, jak i ojciec mają wpływ na wychowywanie dziecka, wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem.

Odpowiedz

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2023, 12:03 PM przez vlad1431.)

Wszystko się da i według mnie to najlepsze rozwiązanie konfliktu, odłożyć emocje na bok i wydaje mi się dziecko najmniej na tym straci. Spisać rozdzielność majątkową, to co jest jakoś podzielić. A ile jest par, które wzięło rozwód, a potem wróciło do siebie. Btw, uważam, że każdy ślub powinien się zaczynać od intercyzy, sporo kłopotów by się w wielu małżeństwach zaoszczędziło.

Odpowiedz

Intercyza w polskim prawie nie istnieje, to jakiś dziwny staroświecki pogląd bez znajomości prawa. To co małżonek dorobił się przed ślubem zawsze jest majątkiem odrębnym, to co po ślubie z mocy prawa małżeńska wspólność majątkowa, w przeciwnym razie, w przypadku wyłączenia tej wspólności - umowa albo wyrokiem sądu - po 1/2, poza tym wyłączenie wspólności działa tylko wtedy jak wierzyciel został o tym powiadomiony.

Odpowiedz

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2023, 02:14 AM przez vlad1431.)

Ok, mój błąd, w trakcie intercyza, oczywiście jest skomplikowane, ale do zrobienia, a przed małżeństwem rozdzielność majątkowa.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Theme © iAndrew 2020 - Forum software by © MyBB