HelenaK Wiem, że heheszki i gruby off top, ale tak w chwili refleksji, jest to generalnie problem społeczny dla was?
Narcyzm to nie heheszki, to jest przejebane zagrożenie dla psychiki (depresja/szaleństwo partnera), często zdrowia (pobicia/okaleczenia) i życia (zabicie/samobójstwo partnera).
Społecznie jest to problem, bo tak: ja nie chcę mieć z nimi do czynienia, to ich eliminuję.
Ale wielu ludzi NIE WIE co to jest narcyzm i daje się nabrać i żyje z takimi ludźmi, a potem nie wie czemu mają chroniczną depresję i lęki. (partnerzy/(współpracownicy)
Ale oczywiście politycy, lekarze, sędziowie, prezenterzy TV, bankierzy też są narcyzami, a ci mają władzę nad milionami takich jak my. Więc tak, to jest problem.
Jest jeden kanał, gdzie gościu dużo wyjaśnia o ogólnie społecznym narcyzmie.
“Narcissistic Resistance” to był jego kanał, potem go usunęłli z youtube, był na Bitchute, teraz znowu wrócił “Refuge From Narcissism”.
Tutaj jego cała playlista “Societal narcissism”, 300 filmów, głównie czyta zwierzenia z listów ludzi do niego piszących i to komentuje:
Dla mnie osobiście narcyzm społeczny nie jest problemem bo wypierdalam to z życia.
Ale ogólnie tak, to jest rozwalone społeczeństwo, enjoy the decline.