KimUnJest Łopatologicznie: ustaw tego Celestrona tak by uchwycił budynek w takiej perspektywie jak na zdjęciu podlinkowanym przez Nimfę i żeby tak wyzoomował Jowisza jednocześnie. Bez obróbki postprodukcyjnej. Czysty kadr.
KimUnJest Tutaj Wenus, Księżyc, drzewa w jednym kadrze. Drzewa podmień na budynek z takimi detalami jak na załączonym przez Nimfę zdjęciu. Jeśli chciałbyś powiększyć obraz Wenus, to otoczenie na zdjęciu staje sie tak powiększone że aż rozmyte.
Themotha Dawno nie wrzucałem nic od siebie Sprzęt Canon EOS, delikatne poprawki w Adobe Lightroom 🙂 Zdjęcia z okresu Maj-Październik
Themotha Mitchi Polecacie jakieś książki dla laika odnośnie podstaw fotografii? Od czego zacząć? Generalnie liczy się praktyka. Fotografia jest dla Ciebie odskocznią od dnia codziennego, czy wiążesz z tym jakiś większy cel?
Mitchi Themotha Chcę żeby moje zdjęcia z podróży były lepsze oraz szukam jakiejś nowej potencjalnej zajawki. Chciałbym też liznąć trochę podstaw teoretycznych, ale jeśli mam zacząć z jakąś książką to nie chciałbym się zniechęcić dlatego, że jest ona po prostu kiepska.
Cortazar @Mitchi https://www.national-geographic.pl/artykul/ksiazki-o-fotografii-10-propozycji-dla-poczatkujacych-i-zaawansowanych
Mitchi Szukając informacji na temat fotografii trafiłem na kanał tego oto Pana. Dla mnie jego zdjęcia polskiej przyrody są świetne. Zaparło mi dech. https://www.instagram.com/marek.waskiel/feed/
Pandora Nie jestem profesjonalistką, ale to kilka ulubionych miejscowek, plus jedna z Wawki na pamiątkę 😊
Nieogradowany Themotha Zasada ⅓ zwykle się sprawdza, warto eksperymentować z kadrami, szczególnie że teraz, q dobie cyfrowej, nic to nie kosztuje
Johnny Inwazja psychopatycznych bałwanków na moim balkonie. Przyznajcie, że trochę creepy są te małe skurwysynki.
Nieogradowany Johnny Inwazja psychopatycznych bałwanków na moim balkonie. Przyznajcie, że trochę creepy są te małe skurwysynki Co ciekawe, każdy ma na imię Andrzej, dziwne.
azagoth Johnny Przyznajcie, że trochę creepy są te małe skurwysynki Są! A dlaczego każdy z nich robi carrot job?