Themotha Czyli całkiem legalnie w białych rękawiczkach poprzez wykorzystanie wojny strajk może zostać zakończony? genialne. Teraz albo się naród zjednoczy i dołączą inni, albo nie. Ale naród nie dołączy, bo zbyt podzielony przez dwie partie, również genialne 🙂
Prawda, najlepsze jest to, że ludzie zaślepieni własną prymitywną plemiennością, nie zauważają tego, czym tak naprawdę jest polityka i kim tak naprawdę są politycy.
Polityka w XXI wieku to tak naprawdę, sposób dzielenia społeczeństwa, poprzez emocjonalne sprawy i zbieranie większej grupy poprzez podsycanie wyimaginowanego gniewu i nienawiści dla drugiej strony by przepchnąć i dać przyzwolenie WSZYSTKIM swoim pomysłom bądź interesom swoich lobbystów.
Dalej zadaję pytanie, po co mi są politycy? Niczemu nie służą, nic pożytecznego nie robią, jedyne co to dzielą i wprowadzają coraz to głupsze pomysły, wyższe podatki i daniny, ale w gruncie rzeczy reprezentują interesy korpo lub jakiegoś oficera prowadzącego z moskwy (patrz Macierewicz) lub berlina (patrzcie Donek).
Skoro tak to po co mi politycy? Po co mi takie państwo?