Praca na cieciowni - dzień 8 - bo miałem dni niektóre wolne,.
Nudy, jak chuj. Totalna monotonia. Robota polega na tym, że stoję sobie w sklepie budowlanym przy kasach samoobsługowych i ogólnie pilnuje czy ludzie nabijają i za towar płacą itp.
Stoi się tak z 7,5 h dziennie z półgodzinną przerwą.
Młyn, jak chuj na kasach głównych. 3 kasy zwykłe + z 10 samoobsługowych. Problem taki, że na zwykłych ani samoobsługowych często nikt nie stoi. (xd) W sensie żadna kasjerka. Chodź zazwyczaj jest jedna, bardzo rzadko 3 a ludzi w chuj.
Nie raz, żeby odblokować kasę bo np. klient kod QR zeskanował zamiast kreskowego, nie wiem - za dużo towaru nabił, coś chciał cofnąć i inne takie kwestie. Wtedy schodzi babka z kas zwykłych, żeby poprawić tamtym na samoobsługowych. Często zostawiając już w fazie ,,do płacenia"
I tu pojawia się problem. Jest sobie babka, lat blisko 60. Stoję przy tych kasach samoobslugowych i widzę, że klienci się wkurwiają bo stoją długo. Często od tych kas odchodzą, towar nabity albo jakiś błąd zostawiają i idą do kasy zwykłej.
Po godzinie baba ta do mnie przychodzi i pyta się - a co tu się stało? Klienci masowo przechodzą do Pani na kase.. To ona do mnie, że coś jej się wierzyć nie chcę, że tak dużo. No kurwa xDDD. To tłumaczę jej - klienci stoją długo, nikt nie podchodzi do nich, więc odchodzą. I szczerze mnie to wkurwiło, bo powiedziała to, jakby miała jakieś pretensje albo kurwa nie wiem, puszczał ludzi z towarem.
Sytuacja też z dzisiaj. Przyjechali ludzie odebrać towar, był taki kurwa młyn, że stali z godzine na odbiór. W końcu wyszli ze sklepu. Towar robiony typowo pod nich, zaliczka opłacona itp. Obsługiwała ich ta babka, to też nie mogła ogarnąć tych papierów, zliczyć nie mogła, chłopaków z logistyki zawołała, oni też nie mogli ogarnąć. Japierdole
Nie wiem kurwa jak ci kierownicy to ogarniają. To już kurwa nawet w biedronce nie raz są osoby, które typowo zajmują się kasami samoobsługowymi. A tutaj kurwa mamy z 10 kas takich i jak przyjdzie 8 ludzi na raz to weź każdego pilnuj i pamiętaj, co się z nim stanie, jak błąd wyskoczy a kasjerka nie przychodzi 20min.