Ja pierdole nie będziemy tak rozmawiać.
JAKI
KTÓRY
DAJ KURWA JAKIEŚ ŹRÓDŁO I DAJ SIĘ DO NIEGO ODNIEŚĆ.
Szarak Bo chce przewrócić stołek i go biednego atakują.
Brawo, odkryłeś, że znakomita większość tzw. “wyborców” to WYZNAWCY.
Nie liczy się merytoryka, w końcu do czegoś dochodzisz..
Mnie Konfa nie bawi całościowo, nigdy nie bawiła i nigdy nie będzie bo nie ma partii na scenie, która oddaje moje przekonania choćby w 80%. Może dla tego, że ja jestem anorcho-kapitalistą i to do takiego stopnia, że uważam że aborcja to kwestia wolnego rynku i prywatnych szpitali (tych które chcą wykonywać i tych które nie chcą).
CHUJ PAŃSTWU DO TEGO.
Są dwa czynniki, dla których wolę Konfę:
- nie rządzili,
- mam z nimi w jakiejś części zbieżne poglądy
W tej właśnie kolejności.
Mało tego jestem przekonany, że dla Konfy potencjalne zwycięstwo Mentzena może być ogromnym zagrożeniem lub być co najmniej problematyczne - bo Konfa straci status dziewicy i do wyborów może zjechać do 5%.
Mało tego, Konfa nadal nie ma wartościowych struktur (nie to żeby inne partie miały). Samo obsadzenie pałacu prezydenckiego i około prezydenckich instytucji wysysa praktycznie cały kapitał intelektualny z partii. A gdzie tutaj układać sensowne listy na kolejne wybory czy na potencjalne 70 mandatów w sejmie. Moim zdaniem są nadal nie przygotowani na takie wyniki wyborcze a co dopiero na objęcie władzy w jakimkolwiek zakresie.
Szarak Z resztą pamiętamy dobrze, już jedną ,,doskonałą" dyskusję z innym ekonomistą miał.
Możesz wielbić Swetru ile chcesz. Mentzen moim zdaniem był źle (lub wprost nie) przygotowany. Nie uważam tego za dobry występ, ale nie uważam też by Swetru okazał się tu jakimś wybrańcem niosącym kaganek światła dla ciemnego ludu. Cała ta wymiana zdań była słaba.