Nieidealny Co do Bartoszewicza - mnie gość zraził do siebie mocno gdy krzyczał, że trzeba de-facto izolować niezaszczepionych, tak wiem, wycofał się, ale jednak niesmak pozostał.
Zagdzam sie, ma “rysę” ale czy to go skreśla? Chciałbym zauważyć, że cała konfa z wyjątkiem Brauna tez się uginała pod naporem covidozy. Była taka nagonka medialno-ekspercka, że 90% populacji dało się w to wepchnąć.
Na plus, że przyznał się, że dał się ogłupić i uwierzył w “ekspertów”, czego nie można powiedzieć o praktycznie całym głównym ścieku.
Nieidealny Prezydent w Polsce ogólnie niewiele może, co nie zmienia faktu, że ktokolwiek z poza układu pomagdalenkowego byłby lepszy, a od Trzaska nawet słomiana kukła była by lepsza - bo nie będzie podpisywać ustaw POKO.
Nie zgadzam się.
Może więcej niż POPIS nam stara się wmówić. Skoro prezydent gówno może to po co się tak bija te partie o “strażnika żyrandola”.
Moim zdaniem debata publiczna specjalnie spłyca rolę prezydenta a jest on bardzo ważny, szczególnie na arenie międzynarodowej ktoś z jajem może coś ugrać.
Nieidealny W sporej części lubię co mówi, ale znacznie wolałbym Jakubiaka jeśli miałbym patrzeć poza podium
A podziękuję bardzo, za pana J, który chce jeszcze bykowe wprowadzić.
Lubię jego wiele wypowiedzi albo to jak beszta lewactwo ale nie moja bajka.
Nieidealny A właśnie, mam też takie dziwne przeświadczenie, że Bartoszewicz dość sprawnie i szybko zyskał ekspozycje w socialach zanim zaczęła się kampania, a to zmusza mnie do zastanowienia się komu jest na rękę, że wszyscy tak chętnie zaczęli go brać do swoich programów
Być może jest to prawda, nie mam dowodów za, nie mam dowodów przeciw.
Osobiście jego pomysły, szczególnie wprowadzenie elementów demokracji bezpośredniej mi się podoba.
Ile w tym prawdy nie wiem.
Themotha Niestety myślę że wygra Trzaskowski.
Oby nie.
Ten człowiek nie ma ani powagi ani godności, wypowiada się tez jak upośledzony. Do tego to marionetka Tuska, która będzie na cenzurowanym u Trumpa, niestety czy chcemy czy nie jesteśmy w strefie wpływów Ameryki i relacje z nimi są bardzo ważne. Tusk i reszta tego tyałatajstwa nie zbuduje tu nic bez pośrednictwa niemców.
Ja sądzę, że Tusk ucieknie z garstką zaufanych a resztę zgrai z hołownią i innymi na czele pozostawi na lodzie. XD
Themotha Są już mniej podatni. Albo wiedzą że Nawrocki nie wygra a w najgorszym przypadku spadnie na trzecie miejsce. To ostatni moment dla PiSu wymienić kandydata. W przeciwnym razie wizerunkowo rozjebie sobie ryj o glebę
Ja myślę, że oni szykują się do rozpadu PIS, nawet nie chodzi o te wybory i Nawrockiego. Widza w jakiej kondycji jest ich wodzu już i graja na siebie.
Themotha Kaczor wybiera ludzi w podobnym kluczu jak Tusk. Mierny, bierny ale wierny. Jarosław Polskę zbaw nie może dopuścić żeby kandydat miał choć odrobinę własnej woli bycia niezależnym i był mądrzejszy od prezesa
Dokładnie, system wyborczy tak na prawdę zabetonował nas w szachu między dwoma staruchami, wszyscy, którzy chca wejść w politykę muszą zapisać się na listy większych partii, znowu żeby w nich być to trzeba lizać dupę komuś wyżej. Dlatego scena polityczna pełna jest miernych klaunów, błaznów i nositeczek.
Dlatego nasza polityka tak wygląda, oni potrafią tylko się kłaniać i całować pierścień, ja zdaje sobie sprawę, ze na globalnej szachownicy polska nie ma wiele do powiedzenia ale oni nawet nie próbują przyklepywać jakichś małych deali z równorzędnymi(Niemcy, tak to nasz ważny partner ale nie miejmy kompleksów nie są dla nas hegemonem), a nawet podrzędnymi(Ukraina, której oddają wszystko za damski chuj).
Themotha Czyli, beton na górze jest tak przekonany o swojej doskonałości że nie bierze pod uwagę pomysłów i krytyki konstruktywnej ludzi niżej, dzięki czemu strzela sobie w stopę, bo pomysły które daje niższy szczebel są często bardzo dobre i wpłynęły by pozytywnie na firmę, partię, etc
Generalnie niestety jest tak, że wielu przełożonych boi się rokujących podwładnych, wszak oni mogą ich “wygryźć”.
Polityka nie jest wyjątkowa w tym, znaczy jest bo tam skala tego jest chyba nieporównywalnie wyższa niż w sektorze prywatnym.
Wszak urzędnicy niczym, za nic nie odpowiadają.
Nieidealny Jeśli wygra Trzaskowski lub Nawrocki - oni absolutnie nic nie muszą. Trzaskowski będzie pilnować żyrandola i podpisywać jak leci. Nawrocki będzie pilnować żyrandola i nie podpisywac nic. Dla elektoratu POPIS to dokładnie to czego oczekują.
Powiem tak, to że oni nie pchają sraczki legislacyjnej do przodu to akurat jeden z nielicznych plusów tego rządu.