Kasia Koleżanka podesłała mi linka do jednego feministycznego profilu na FB - przejrzałam, trudno to nawet nazwać skrajnym feminizmem, to już raczej otwarta mizoandria - typowy facet widziany oczami autorki to skrajny idiota i niedorozwinięte dziecko wymagające obsługi ze strony kobiety. https://www.facebook.com/mumandthecity To co przeraża to ilość polubień pod każdym postem, czasem w okolicach 10 tys.
azagoth Kasia typowy facet widziany oczami autorki to skrajny idiota i niedorozwinięte dziecko wymagające obsługi ze strony kobiety. To już nawet nie jest domena kolorowowłosych feministek. To rak toczący wiele dziedzin życia - spotkałem to np. w aplikacji Duolingo, której używam do nauki języków obcych. Każdy mężczyzna tam przedstawiony to albo idiota albo słaby najsgaj albo naiwniak i faǰtłapa albo podnóżek kobiety. Oczywiście kobiety to przeciwieństwo tego obrazu. Aplikacji tej używają bardzo chętnie dzieci. Resztę sama sobie dopowiedz.
azagoth Bardzo ciekawe przemyślenie Jordana Petersona nt. tzw. “Pride Month”. Nigdy nie rozumiałem dlaczego ludziki w Ameryce świętują przez jeden dzień niepodległość, która jest błogosławieństwem całego narodu a przez miesiąc homoseksualizm, który jest orientacją seksualną niewielkiego procenta ich populacji. W filmie poniżej dr. Peterson dodaje inną perspektywę - wypaczenia całej tzw. “społeczności” a także zwraca uwagę na prosty fakt, że duma to jeden z grzechów głównych i świętowanie jednego z grzechów głównych, w kulturze opartej o moralność chrześcijańską, może nie jest zbyt światłym pomysłem.
Themotha Nieidealny Ten wyraz twarzy z obłąkanym wzrokiem… Nie lubi mężczyzn bo z racji potężnej tuszy jest dla Nich nieatrakcyjna. Ale z naturą nie wygrasz, dlatego wybrała mniej atrakcyjnego baobochlopa z męskimi cechami Ogólnie lesbijki które znam zawsze wybierają na partnerką kobiety z męskimi cechami, którae przewodzi i prowadzą a One się migiem podporządkowują
JAL Nieidealny Pierwowzór z Crowderem jest znacznie lepszy (głównie przez spójną argumentację), ale doceniam próbę odtworzenia na polskim podwórku.
Nieidealny Feministka narzekająca w anonimowym artykule (czyli wie, że jej opinia jest z dupy) na “prawicowego” Rogana, którego słucha jej mąż… Gość ją pięknie wyjaśnia.
azagoth Nieidealny Obstawiajcie, ojca w domu brakło czy nie? W domu brakło nie tylko ojca ale, moim zdaniem, również: wychowania, norm, stawiania granic, zdrowego rozsądku, dobrych wzorców, kar, nagród i miłości. A może po prostu domu nie było?
Themotha azagoth W domu brakło nie tylko ojca Sama obecność ojca nie sprawi że rodzina będzie zdrowa. Są ojcowie obecni fizycznie a nieobecni emocjonalnie. To powoduje podobny efekt i fale zaburzeń u dzieci, które powtarzają toksyczny schemat w swoim domu w dorosłości. Dlatego poprawibym na mądrych ojców. Mądry kochający ojciec to chyba największy kapitał dla dziecka jaki może w życiu dostać