CheshireKitty Czemu to są według ciebie „zakazane miejsca do tatuowania”?
Zrób sobie tatuaż na twarzy i zdaj relacje za pół roku jak się żyje.
Nie wiem? Może zapytajmy u źródła? Niejaka Deyn u Wojewódzkiego w programie mówiła dlaczego to robi.
CheshireKitty Mi się wydawało, że jest to zwyczajnie coś co im się podoba.
Może tak być, sam uważam, że niektóre tatuaże mogą być spoko. No ale 18-latka(ta w moim poście co wygląda jak brudnopis pierwsze dziary robiła w wieku 13 lat) robiąca ze swojego ciała brudnopis? Wystarczy do tego zobaczyć jak się zachowuje i od razu widać Daddy Issues.
Czytałaś artykuł o tej mamusi z dwójką dzieci i tatuażami? Narzekała tam, ze ludzie przechodzą na drugą stronę ulicy na jej widok. Konsekwencje mogą być różne, należy się z nimi liczyć i tyle. Ktoś może nie aprobować twojego wyglądu, może nie chcieć się pokazywać w towarzystwie takiej osoby publicznie, może powiedzieć jej że nie chce być w związku z brudnopisem.
O tym mówię, albo masz w dupie takie rzeczy albo przejmujesz się tym i nie robisz tatuaży.
Ja na ten przykład miałbym to w dupie i nie zesrywałbym się w internecie, że ktoś mnie nie akceptuje. Mnie często nie akceptują za rzeczy, na które nie mam wpływu i nie jojcze jak smutna pizda.
Nooo, osoba robiąca sobie tatuaże też jej nie ma, wiec niech się liczy z tym.
Komuś się może to nie podobać i może to wyrazić werbalnie.
Czemu nie? 🙂
https://bip.brpo.gov.pl/pl/content/czym-jest-dyskryminacja
To sytuacja, w której człowiek ze względu na płeć, rasę, pochodzenie etniczne, narodowość, religię, wyznanie, światopogląd, niepełnosprawność, wiek lub orientację seksualną, jest traktowany mniej korzystnie niż byłby traktowany inny człowiek w porównywalnej sytuacji.
Ja nigdzie nie twierdzę, że powinno się takie osoby dyskryminować, po prostu jak podejmujesz jakieś decyzje to licz się z konsekwencjami i tyle. Świat jest jaki jest, ludzie są jacy są.
Masz wytatuowane dziwne znaki w widocznych miejscach? No może się okazać, ze ktoś nie zatrudni Cię w jakiejś pracy bo będziesz odstraszać potencjalnych klientów
Azizi Były w pierdlu, tam się dziarały by odstraszyć inne samice! To na pewno to!
Hehe no spoko, na mnie to skutecznie działa. Ani to dla mnie mądre ani ładne, przynajmniej nie tracę czasu na zagadywanie do kogoś kto ma kompletnie inne myślenie niż ja.
Rozgraniczam jednak nawet same tatuaże, mam trochę bardziej liberalne podejście niż kiedyś, no ale musi to być coś fajnego, w normalnym miejscu, gdy ma dla danej osoby wymiar osobisty, związany z jakimiś przeżyciami a nie jest bezmózgim podążaniem za modą.
No ale dlaczego ktoś musi podążać za jakąkolwiek modą? Skoro:
CheshireKitty Postrzeganie mody, wyglądu, piękna się zmienia z roku na rok.
Czy nie jest czymś mało inteligentnym podążanie za modą, która zmienia się nawet kilka razy do roku, szczególnie robiąc sobie coś permanentnego.