MalVina Ciekawa jestem po co aż tak często 😅 Rozwiniesz?
A po co czytam dziennik ustaw? Po co Przeczytałem 16 książek w zeszłym miesiącu? Dlaczego oglądam kanały na YT dotyczące diety czy zdrowia albo finansów?
Lubię wypowiadać się na tematy, o których mam jakiekolwiek pojęcie i ogólnie jestem ciekawy świata. xD
MalVina Oboje na równi mają dbać o małżeństwo.
Owszem i tak powinno być według mnie, niestety teoria to nie praktyka.
Tak samo z pożyciem, jeżeli nie ma przeciwwskazań medycznych a para uprawia seks rzadziej niż raz na miesiąc(według mnie rzadziej niż raz na tydzień ale nie będę się kłócił) to o jakiej bliskości i więzi można mówić?
Imbryk Seks zapisany w umowie czy niepisanej umowie (“ja Ci torebkę Szanel, ty mi dupy”) - tzw. seks transakcyjny - jest seksem beznamiętnym, wymuszonym, chujowym.
Tak na prawdę to ludzie mają chujowe związki, chujowy seks, byle jakie życie, wychowują dzieci na idiotów bo są ignorantami (idiotami) i nie chcą nimi przestać być. Zamiast przeczytać książkę o wychowaniu dzieci albo o budowaniu zdrowego związku, o sprzątaniu bałaganu pod kopułą nie wspominając to wolą odpalić Netflix.
Ludzie jeżeli już to czytają tylko powieści, co oczywiście samo w sobie nie jest złe ale warto czasem poczytać coś pożytecznego.
@MalVina napisała, że obecne pokolenie nastolatków jest głupie w porównaniu do poprzednich.
Chciałbym zauważyć, że ktoś to pokolenie wychował, obecne pokolenie nastolatków to przecież wychowankowie twojego pokolenia @MalVina !!! XD
Nie wydaje mi się, żeby Ci, którzy wychowali idiotów sami nimi nie byli.