Colemanka OK. Jakby co to nie rozciągaj tego co powiem na inne kobiety, mogą mieć przecież w pewnych obszarach inaczej.
Wiadoma sprawa, nie rozciągaj tego na wszystkich mężczyzn też mogę się różnić od innych. To moja opinia/doświadczenie a nie fakt.
Zachęciłem Cię do wymiany doświadczeń bo uważam że tylko taka rozmowa (szczera) może być budująca.
Wspomnę również że miałem okazje czytać ciekawe książki które pisane były przez kobietę i mężczyznę, oglądałem też taki kanał na YT o relacjach D/M które prowadzili wspólnie kobieta i mężczyzna.
I co było ciekawe że gdy oni (kobieta i mężczyzna ) robili to razem i wymieniali się (szczerze) doświadczeniami to pomagali sobie nawzajem dekodować kod matrixa, tworzyli coś razem i pomagali innym parom zdekodować siebie (jeśli oczywiście mieli taką wiedzę) Kobieta i mężczyzna to są dwie odrębne jednostki które mają problem z komunikacją w wielu dziedzinach, nawet w łóżku (jakie ja dziwne historie słyszałem od mojej ex seksuolog …. temat rzeka).
Mówię teraz do wszystkich tu na forum, że aby się wymienić doświadczeniem to trzeba mówić otwarcie, widzę tu jakieś szanse, forum BS to jakaś totalna fatamorgana - tam jest prawie tylko bo kobieta to bo kobieta tamto (przynajmniej w chwili obecnej, bo kiedyś tam byli ludzie którzy dali podstawy wielu ciekawym tematom). Tam nie idzie wymienić myśli, doświadczeń jeśli są niezgodne z ideą “baby to chuje”, ale jeśli ktoś chce się dowiedzieć czegoś być może o swoim gatunku, jego praktykach/zachowaniach seksualnych (topic @NimfaWodna ma taki tytuł) to musi walić nawet z grubej (szokującej rury).
Zacytuje więc fragment w wstępu z książki pt. Dlaczego kobiety uprawiają seks
“Dla wszystkich kobiet uczestniczących w naszym badaniu, które odważnie podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami seksualnymi”
Dzięki tym doświadczeniom powstała ta książka
Cytat tyczy się też mężczyzn. Jeśli chcecie coś wynieść z tego i innych tematów to trzeba się podrapać trochę po głowie i zastanowić chwilę czy aby napewno wiem co kieruje mną i moimi np zachowaniami seksualnymi … i odpowiedzieć szczerze.
Dlatego też droga koleżanko @Colemanka, (pozostałych również zapraszam do dyskusji) rozwiń proszę ostatnie dwie swoje odpowiedzi (dla mnie są zbyt ogólne) a dostaniesz moją odpowiedź (też postaram się tego nie spłycić). 😃
PS 1. Chciałem iść na seksuologie ale okazuje się że trzeba kuć 5 lat zwykłej psychologii aby się tam dostać.
PS.2 Jeśli pytasz o Tantrę to mam doświadczenia jak oceniam od 5 do 10% (Dawid Rzepecki potrafi gadać o Tantrze godzinami i to jest autorytet dla mnie - ; ; .
Ale postaram się pójść w to głębiej podobnie jak @JAL .