Kasia jestem na kobiecej grupie na FB “Chujowa Pani Domu”
To brzmi jak coś stworzonego dla mnie 🤣, pewnie odwiedzę, dzięki
Kasia Czemu siedziałaś na forum skupiającym takich przegrywów?
Mogłabym się na ten temat rozpisywać, ale w telegraficznym skrócie: chciałam zrozumieć mojego ojca, który jest kochanym, ale i trudnym przypadkiem (jakkolwiek dziwacznie to nie zabrzmi- forum spełniło swą rolę, rozumiem jego punkt widzenia o wiele lepiej), do tego również jako laska z rodzaju awansu od 3/10 do przeciętnego 5/10 miałam spory dysonans poznawczy, siłą rzeczy nie zgadzałam się więc z oficjalną “propagandą”, chciałam “wiedzieć na czym stoję”.
Ja ogólnie lubię wiedzieć, jestem kujonem z natury 😉, mam z tamtego miejsca dużo wniosków i analiz, którymi nie zamierzam się bardziej dzielić- ot skrótowo- wnioskowałam kto z jakiej rodziny pochodzi, czyj ojciec był narwany -a czyj nieobecny; co ideologia robi z ludźmi, dlaczego mężczyźni są na nią bardziej podatni , jakie są męskie priorytety itd. To podczas pobytu tam mogłam wreszcie nakreślić czym w istocie różni się męskie myślenie od naszego, kobiecego- co jest źródłem wielu konfliktów. Potrafiłam tam siedzieć dosłownie dla paru niepozornych zdań 😉
Jestem dość bystrym obserwatorem, a tam miałam możliwość podglądania tego obcego gatunku niemal w czystej formie 😉, bo nie znam drugiego tak dużego zrzeszenia płci brzydkiej, gdzie mogą pozwolić sobie na bycie otwartym- co prawda pod skrzydłami pewnego szyldu, ale jednak.
Wciąż lubię paru użytkowników- to Kespert, icman, Tornado i Miszka,; do tego doliczam Ksantiego i Januszka jako modelowych reprezentantów swoich pokoleń oraz bassfreaka- jako przykład kogoś kto ewoluuje w póki co, dla mnie- dobrym kierunku.
Kobiety będące tam mają na pewno większą tolerancję na męskie szpile 😉 i ogólnie złe zachowanie. Człowiek to perfidne stworzenie- do wszystkiego może się przyzwyczaić. 😉