Themotha Z racji branży pracuje z firmami z całej Europy. Poziom zaniedbań, niekompetencji jest na podobnym levelu zarówno jeśli chodzi o Polskę jak i kraję Europy Zachodniej. Śmiem nawet postawić tezę że Polacy są bardziej kompetentni niż tacy Francuzi czy Anglicy o Włochach nie wspominając. Mówię Ci to jako gość, który na rynku pracy krajowym i zagranicznym jest prawie 20 lat, prowadziłem własną firmę, pracowałem w Polsce i kilku krajach Europy Zachodniej
KURWA RACJA
Niemiecka precyzja i dokładność to pierdolony MIT współpracuję z ludźmi z krajów zachodnich i mam podobne zdanie jak Ty.
Cortazar To akurat jest zależne od sytuacji na rynku pracy. Kto nie doświadczył dyskryminacji niech pierwszy rzuci kamieniem.
Ja powiem, że jest kurwa odwrotnie.
Pracowałem w dużej spółce PAŃSTWOWEJ i kurwa baby dostawały podwyżki za NIC dosłownie były przypadki, że się śmiały, że nie musiały nic robić a podwyżkę dostały.
Kierownictwo to byli jebani spermiarze, kobiet było mniej, więc odstawały podwyżki regularnie, mimo chujowego zaangażowania, oczywiście były też wyjątki od tej reguły, cześć z nich rzetelnie pracowała.
Chorobowe na zmianę z urlopami brane co chwilę, szczególnie jak pojawia się więcej roboty itp.
Facet w takich sytuacjach nie miał by przedłużonej umowy ale pussy pass zadziałał. XD
Nieidealny Polki są wygodne w chuj, każdy powód by usiąść na dupie jest dobry. Najlepiej jej płacić za picie kawy i granie dniami w pasjansa. Kto łaził od pokoju do pokoju po urzędach usiłując coś załatwić w cyrku się nie śmieje.
No co ty? 😃
Nieidealny W Polsce mamy naprodukowanych w chuj inżynierów, licencjatów, magistrów - a potem płacz, że na biedrze w kasie to maks. Jeśli mamy nadpodaż “wyedukowanych” ludzi to niestety konkurencja jest silniejsza więc albo zmieniasz rynek albo bierzesz co jest i wymyślasz bajki o szklanych sufitach.
Taaaa inżynier po WSB jakimś chyba… XDDDDDDDD
Moje koleżanki, które razem ze mną kończyły POLITECHNIKĘ pracowały na stanowiskach inżynierskich, przynajmniej dopóki miałem jako taki kontakt.
Kobiety są absolwentami większości gówno-uczelni, których jedynym celem istnienia jest przedłużanie dzieciństwa dla milenialsów.
Nieidealny Polakom też nie przeszkadza, nie wiem skąd to kurwa bierzesz, to tak samo jak bajki, że kobietom płaci się mniej… To chyba ci źli kapitaliści chcacy przyoszczedzic zatrudniali by właśnie same kobiety, czyż nie? Czy logika się nie spina jednak?
Też nie wiem skąd to ludzie biorą, w mojej branży pracuje dużo kobiet, są te które maja kompetencję i nie, tak jak mężczyźni, są różni. Pewnie też od tego zależą ich zarobki? 🙂
azagoth Feminizm miał szlachetne założenia teoretyczne (choć polecam poczytać o pierwszych feministkach to też daje dużo do myślenia i włos się jeży) ale we współczesności wyewoluował w karykaturalną postać ideologii sprzeciwiającej się bezrefleksyjnie wszystkiemu co konserwatywne i przeciwko męskości.
Feminizm to od poczatku pomysł banksterów i globalistów.
No bo jak to połowa populacji ma być nieopodatkowana? NIE GODZI SIĘ XD
Do tego wraz z wejściem na rynek pracy kobiet we wszystkich branżach, do których aspirowały spadły zarobki, bo uwaga była WIĘKSZA PODAŻ PRACOWNIKÓW, dziwnym przypadkiem na kutrach rybackich czy w kopalniach wtedy nie spadły zarobki…CO ZA PRZYPADEK!!!! XD